Mind Game (2004)

Képtalálat a következőre: „mind game anime”

Infó:

Eredeti cím マインド・ゲーム
Angol cím Mind Game
Egyéb cím(ek) Mindgame
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 2004

Ismertető:
Bevezető:
A Mind Game egy igen érdekes anime. A mangáját Robin Nishi készítette, és Masaaki Yuasa írta és irányította a Studio 4°C-ben készített anime adaptációt. Az anime inkább a különlegességeket szerető fanoknak ajánlanám, akik nem riadnak vissza még attól sem, hogy különböző rajzolási stílusokban gazdagodik a mű. Egyszer a komikus animék stílusához lehetne hasonlítani a pillanatokat, másszor pedig teljesen élethűen ábrázolják azokat. Ez természetesen az éppen fennálló érzelemvilágtól függ. A történetet néhol már zavaróan kuszának találhatjuk, aztán pedig minden kitisztul és „rájövünk”, hogy mi is történt az elmúlt percekben. A sztorija nem valami eget rengető, lényegében a humor van a középpontban, ám néhol találkozhatunk drámai jelenetekkel, amiknél persze nem hagyták, hogy átvegyen minket a hangulat, mert egyből feldobják valami eget rengető baromsággal.

Történet:
Történetünk főszerelője Nishi-kun, egy manga rajzoló, aki már iskolás kora óta szerelmes egy Myon nevű lányba. A dolgok haladnak lassan a medrükben, a lány közben beleszeret egy másik fiúba. Nishi-kun pedig ezt akkor tudja meg, amikor végül összeszedi magát és megkéri Myon kezét. Egy gyorsétteremben Myon bemutatja egymásnak a két fiút, mi tagadás elég feszült a hangulat. Ám mielőtt bármi is történhetne, két fura alak lép be az ajtón, akik a tulajdonost keresik. Persze ő mindvégig ott is volt, ám mikor látta, hogy belép a két fazon, gyorsan elbújt. Közben kiderül, hogy a két férfinál fegyver is van és egy bizonyos alvilági ügyletet jöttek elsimítani, ám mivel a célszemélyt sehol sem találják, az ott lévőkön töltik ki a dühüket. Myon-t a földre teperik és megpróbálják megerőszakolni. Nishi-kuntól hiába kér segítséget, az gyáván áll négykézláb a földön. Ekkor odamegy hozzá a fegyveres férfi, Nishi-kun összeszedi minden bátorságát, hogy ellenálljon és megvédje a szeretett nőt, ám ekkor eldurran a halálos lövés. Innen vesz a történet 90 fokos fordulatot. Nishi-kun találkozik Istennel, akit mi tagadás, eléggé egyedi módon ábrázoltak. Nishi-kunnak sikerül végül átvernie őt és visszatér a Földre, akkorra, mielőtt eldörren a lövés, ám ezúttal sikerül neki megmenekülnie, szerelmével és egy másik lánnyal együtt… Ekkor pedig elkezdődik a hajsza az alvilág és közötte, ami persze nem tart sokáig, mert egy eléggé irrealisztikus folytatást, illetve befejezést találtak ki a végére.

Vélemény:
Őszintén megvallva, nem ajánlom mindenkinek, mert elég nehézkes követni az eseményeket és a grafikája is elég zavaró tud lenni sokszor. Valamint némely jelenet miatt 16 felettieknek ajánlanám. Ám aki tényleg csak röhögni szeretne és egy kis érdekességre vágyik, annak feltétlenül meg kell néznie. Viszont! Ha már az első 10 perc sem tetszik, akkor ne is erőltesd tovább. Ezt csak imádni vagy utálni lehet.