Mirai Nikki (2011-12)

Képtalálat a következőre: „mirai nikki ico”

Infó:

Eredeti cím 未来日记/

japán
Angol cím Future Diary TV
Egyéb cím(ek) Mirai Nikki (2011)
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2011 – 2012

Ismertető:

A Mirai Nikki először manga formájában jelent meg 2006. januárjában. A történet és a rajzolás Sakae Esuno érdeme. A manga sikerei után 2010-ben megjelent egy 1 részből álló OVA, aminek segítségével betekintést nyerhettünk a 2011. októberében induló animébe.

Történetünk:

Történetünk főhőse, Amano Yukiteru egy középiskolás fiú, akinek komoly gondjai vannak az emberi kapcsolatokkal. Nehezére esik barátokat szerezni és kívülállóként tekint magára. Élete minden egyes pillanatát feljegyzi mobiltelefonos naplójába. Yukinak csak két barátja van, Deus Ex Machina (a tér és idő ura) és Deus szolgája Muru Muru, bár ők egyedül Yuki képzeletében léteznek. Vagy mégsem? Egyik nap Deus meglepetéssel érkezik Yukihoz: elmondja a fiúnak, hogy a naplója mától nem a múltat, hanem a jövőt fogja mutatni. Az elkövetkező kilencven napra előre be vannak jegyezve az események. Yuki először nem hisz a napló erejében, de az a nap folyamán többször is megjósolja a jövőt. Yuki éppen csak elkezd örülni új hatalmának, amikor Deus újabb meglepetéssel szolgál: létezik még 11 ember, akiket Yukihoz hasonló képességekkel ruháztak fel. Ők a “Naplóhordozók”, akiknek életre-halálra kell egymással küzdeniük. A nyertes díja pedig nem más, minthogy Istenné válhat. Vajon mi fog történni Yukival? Túléli a harcot, melyben a jövője a tét?

Szereplők:

Amano Yukiteru (1-es): Történetünk főhőse. Ő kapja meg a 12 kiválasztott közül először a “Jövő naplóját”. Antiszociális, visszahúzódó fiú. Az ő “Jövő Napló”-ja minden, a fiú körül zajló eseményt feljegyez, de magát a fiút sosem említi.

Deus Ex Machina: A tér és idő ura, akinek már csak kevés idő van hátra az életéből, ezért úgy dönt, rendez egy játékot, hogy eldöntse ki a legérdemesebb arra, hogy az utódja legyen. Yukit tartja a játék legesélyesebbének.

Gasai Yuno (2-es): Yuki osztálytársa. Gyönyörű és kiemelkedő eredményei vannak mind a sport, mind a tanulás terén. Igazi mintadiák. Vagy mégsem? A kedves külső egy pszichopatát takar, aki képes bármire, akár a gyilkolásra is a céljai elérésének érdekében. Őrülten szerelmes Yukiba, akár az életét is feláldozná érte. Ő is egy “Jövő Napló” tulajdonos. Naplója, a “Yukiteru napló” minden Yukival kapcsolatos történést megjósol.

Muru Muru: Deus szolgája. Eléggé nemtörődöm a hozzáállása. Őt bízta meg Deus azzal, hogy átadja a Naplókat a kiválasztottaknak.

A későbbiekben még több szereplő meg fog jelenni, naplóbirtokosok és átlagos emberek is, de az ő megemlítésük már spoiler lenne…

Véleményem:

Mivel nagy Mirai Nikki rajongó vagyok, kihagyhatatlan anime számomra és az eddigi részek alapján nem csalatkoztam. Agrafika és a zene nagyon jó, eléri a 2011-es színvonalat. Az openinget és az endinget is remekül megcsinálták. Az endingben az összes szereplő megjelenik, ennek ellenére nincsenek utalások a történetre. Tehát összegzésképpen a Mirai Nikki remek animének ígérkezik. Azoknak, akiknek tetszett a manga, kötelező darab és azoknak is megér egy próbát, akik még nem olvasták a mangát.


3/5 (1)

Kérlek értékeld az animét

KategóriákM

Vélemény, hozzászólás?