Mnemosyne: Mnemosyne no Musume-tachi (2008)

Képtalálat a következőre: „RIN ~Daughters of Mnemosyne~ png”

Infó:

Eredeti cím Mnemosyne -ムネモシュネの娘たち-
Angol cím Mnemosyne
Egyéb cím(ek) RIN ~Daughters of Mnemosyne~
Besorolás anime, OVA
Hossz 6 rész
Év 2008

Ismertető:
Előszó:
Csak és kizárólag 18 éven felül!!!

A történet:
Történetünk 1990-ben kezdődik, Shinjukuben. Mivel a történet alapjainak elmesélése is hosszas lenne, ezért inkább rögtön a lényegre térnék. A világon léteznek “emberek”, akik az ún. “Time Spore” (magyarul idő spóra) hatása alatt állnak. Ők magukat Mnemosyne-nak hívják. A spórák azonban különböző hatást váltanak ki nők és férfiak esetében. Míg a nők halhatatlanságot kapnak cserébe, a férfiak Angyalnak nevezett teremtményekké válnak tőle, és életük ezután már csak 2-3 hétig tart, ezalatt elemi ösztöneik vezérlik őket, és keresik a halhatatlan nőket, hogy végül megölhessék őket. A spóra az elhunyt Angyalból visszamarad, amit a halandó emberek is láthatnak. Azonban van valami sötét a háttérben, amiről a halandók még ha ismerik is a halhatatlanokat, nem tudnak. Történetünk e köré a “teremtény” köré épül, akinek a neve: Apos.

Főszereplők:
– Asougi Rin: Mnemosyne, nyomozó, elég érdekes, bár helyzetéből fakadóan megérthető életfilozófiával. Igen gyakran megölik. Mimi-vel együt alkotják az Asougi Consulting nevezetű tulajdonképpeni magánnyomozó céget, amihez később csatlakozik Maeno. Igen gyakran találkozhatunk vele kemény alkohol társaságában.
– Mimi: “öregebb, mint amennyire látszik”. Néha kissé perverz számítógép zseni, profi hacker, tökéletes titkár, és még sok minden. Figurája erőteljes gyermeki bájtól sugárzik. Igen gyakran kemény alkohol társaságában találjuk. Ezen felül jellemző rá Rin mondhatni igen közeli megismerése.
– Kouki Maeno: Halandó ember, jelenünkben klón, két főhősnőnk végül felfogadott nyomozótársa. Elég jól végzi általában a munkáját, de sok tanulnivalója van még.

A történet folyamán érdekesebbnél érdekesebb ügyekbe bonyolódik a kis csapat, és Rin is egyre érdekesebb halálesetekbe, illetve perverzebbnél perverzebb eseményekbe bonyolódik. A nyomozási folyamat csak a felszíne a történetnek. Minden részben feltűnik valami új a színen a halandókkal és Apos-szal kapcsolatban, és sokszor még az akkori emberiség fontos kérdéseivel kapcsolatban (bár ez ma is megállná a helyét). Érdekes keveréke a történet az emberi gyarlóságnak, és olyan “bölcseknek”, akik már túltették magukat ezen, és már másképp látják a világot, és esetenként más utat is járnak. Az egyetlen, amit mondhatok, hogy minden egyes mondatnak, képnek jelentése és célja van.

Értékelés
A történet 6 × 45 perces maratoni epizódokból áll, habár az ember nem érzi annyinak. Az opening kemény rock, ami ugyan a tetszésemet nem nyerte el, de hihetetlen módon illik a történethez. Mivel 2008-as anime, a minőségre nem lehet panasz, már eredetileg is HD-ra tervezték, a hátterek és a szereplők is gondosan kidolgozottak, túlzások nincsenek, a szinkronhangok is tökéletesen passzolnak. A háttérzene ritka, de ahol van, ott tökéletes. A “történelem” is megfelelően van jelen a világban. Mivel erősen erotikus tartalmú, illetve kimondottan véres és agresszív jeleneteket tartalmaz, a 18-as életkorlimitet minimumnak tartom. Összességében ez egy hihetetlen jó akciódús anime, igazából nem tudom pontosan hova sorolni. Kellőképp elvont, de egyben földhözragadt, véres, erotikus, de esetenként humoros, mindemellett mély mondanivalóval bír. Bárkinek ajánlom, akit érdekel egy kimondottan élménydús anime.
KategóriákM