Monochrome Factor (2008)

Képtalálat a következőre: „Monochrome Factor 512x512”

Infó:

Eredeti cím モノクローム・ファクター
Angol cím Monochrome Factor
Egyéb cím(ek) 幻影少年
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2008

Ismertető:

A Monochrome Factor mangáját Kaili Sorano írta és illusztrálta. Először a Mag Garden’s manga magazinjában, majd 2004 májusában a Comic Blade Masamune magazinban jelent meg. Mikor a magazin publikációját abbahagyták, akkor a Comic Blade Avarus manga magazinban jelent meg. Az animét 2008. április 7-én kezdték vetíteni a TV Tokyo-n, az AT-X-en és a TV Osakán.

„Mi az az Árnyék Világ? Ez a Világ és az Árnyék Világ olyanok, mint egy érme két oldala. A két világ egyensúlyban van egymással, de most ez kezd felborulni. Az Árnyék Világ megvadult… és most átlép a Világnak ebbe a részébe. Nappal minden rendben, de a sötétben valami megmagyarázhatatlan történik”

Történetünk főhőse egy Akira Nikaido nevű középiskolás diák. Egy tipikus naplopó életmódot élő fiú. Vagyis amíg nem találkozik a rejtélyes Shirogane-nal. Ez az ember elmondja neki, hogy ő egy árnyák és kettőjük sorsa össze van kötve. Este Akira és barátja, Kengo Asamura elmennek egy játékterembe, ahol összetűzésbe keverednek egy kisebb bandával. Itt találkoznak Aya Suzuno-val, aki elmondja, hogy a suliban hagyta a plüss sárkányát és nem tud nélküle aludni. A fiúk elkísérik a lányt a suliba, ahol hirtelen feltűnik egy sötét lény és a fiatalok életére tör. Ekkor jelenik meg Shirogane és elmagyarázza Akirának, hogy ez egy árnyékszörny (kokuchi: ők is az élővilág részei, az Árnyék Világból valók, ezenkívül sok minden mást nem lehet megtudni róluk), melyet csak ők ketten látnak, és együttes erővel tudják csak ezeket a szörnyeket elpusztítani. Shirogane elmond egy varázsigét és megcsókolja a fiút, ekkor változik át ő is árnyékká. Így győzik le az árnyékszörnyeket. Shirogane feltárja a tényt, hogy a fiú is árnyékká vált, és senki nem látja őt, így kell le élnie a hátralevő életét. Vagy talán mégis talál valami megoldást Shirogane?

Nagyon jól induló shounen-ai anime. A karaktereket nagyon eltalálták, és a történet is roppant izgalmas és tele van jobbnál-jobb jelenetekkel.^^ Úgyhogy bátran ajánlom azoknak, akik nem vetik meg a pasi-pasi szerelmet!^^

KategóriákM