Morita-san wa Mukuchi (2011)

Eredeti cím 森田さんは無口.
Angol cím Miss Morita is Taciturn
Egyéb cím(ek) Morita-san wa Mukuchi TV
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2011
Ismertető:
A Morita-san wa Mukuchi eredetileg egy Tae Sano által írt és rajzolt négypaneles manga (yonkoma), amely 2007. márciusa óta jelenik meg a Takesobo Manga Life magazinjában, később megjelent a Manga Life Momo és Manga Clubmagazinokban is. Első tankobon kötetes kiadását 2009. januárjában nyerte el, azóta 3 kötet jelent meg. Az egyik OVA változatot az utóbbi kötethez csomagolva adták, és külön DVD-n is megjelent 2011. márciusában. 2011. júliusában indult a TV-sorozat is a Studio Gramtől.

Történet

A sorozat, ellentétben a többi, korábban DVD-n megjelent, majd kisvártatva rövid részes TV-sorozatot kapott művel ellentétben, nem az OVA jeleneteinek feldarabolásából született. (Ilyen újravágott anime volt a 2010-es nyári szezonban aTono to Issho például.)
Főszereplőnk Morita Mayu, középiskolás diáklány, és nem az a cserfes locsi-fecsi, hanem egyenesen hallgatag, s rendszeresen az emberek szemébe néz, ami gyakran félreértéseket szül. Ennek se az az oka, hogy néma, se az, hogy nincs mit mondania vagy nem szeret beszélni, csak jó alaposan átgondolja, mit akar mondani. Néha túl alaposan, ezért már nem lesz aktuális az, amit mondana. De azért elvan ő az osztálytársaival és barátaival…

A sorozatról

A történet mit sem változott az OVA-hoz képest, csak a kicsit túl hosszú, 30 percben érződő ürességet 3 percesre cserélték, bár nem is szabad sokat várni a műtől ezen a téren. Egy kellemes és laza 3 percet kapunk, amelyet már nem érezhetünk olyan szintű időrablásnak, mint az OVA-t.
A grafika és az animáció természetesen javult az OVA színvonalához képest, sokkal élénkebbek a színek, valamint jobban kidolgozottak külsőre a szereplők.
A hangok szinkron tekintetében ugyanazok maradtak (az egyik mellékszereplőét cserélték le, de az is alig vehető észre), viszont kaptunk egy teljesen új openinget, egy OVA-éhoz hasonlóan pörgős és hallgatni való darabot egész jó képsorokkal, amelyből kitűnik a sorozat jellege.

Összegzés

Akinek a tetszett az OVA, annak ezt is bátran ajánlom! Akinek nem, annak meg sem kottyan 3 percnyi idő a napjából megnézni akár lefekvés előtt, akár azalatt, míg a kávé/tea megfő.

Online részek:
KategóriákM