Moyashimon (2007)

Eredeti cím もやしもん
Angol cím Tales of Agriculture
Egyéb cím(ek) 萌菌物语
Besorolás anime, TV
Hossz 11 rész
Év 2007
Ismertető:
Tales of Agriculture, azaz Mesék a Mezőgazdaságról. Hát így első hallásra nem nagyon kelti fel az ember érdeklődését a téma, már ha történetesen nem megszállotja az ember az ilyesminek. Azonban ez az elsőre nem túl érdekes cím egy annál jobb sorozatot takar. És nem kell aggódni, nem a japán mezőgazdaságról van benne szó. Az anime az azonos című 2004-ben kiadott manga alapján készült. (A manga érdekessége, hogy az első kötetébe beleírták, hogy 100%-osan újrahasznosítható papírból készült, a tinta pedig szójabab származék.)
Történet:
Sawaki Tadayasu nem mondható éppen átlagos diáknak. Van ugyanis egy különleges képessége. Már egész kiskorától fogva látja a mikroorganizmusokat és baktériumokat. Ezt sok mindenki nem hiszi el neki, nem úgy, mint a barátja, Yuuki Kei. A történet elején mindketten a Tokiói Mezőgazdasági Egyetem évnyitóján ülnek, ami „kissé” eltér egy átlagos évnyitótól. Kint ülnek az udvaron a sárban, hallgatják a szalmakalapos, tipikus termelőnek kinéző igazgató beszédét, majd a rendőrség bejelenti, hogy keresik az iskola egyik tanulóját, aki már egy hónapja nyomtalanul eltűnt és „valószínűleg már rég elásták valahol”.
Az „ünnepség” után pedig, bár Sawaki szívesen körülnézne, hogy milyen klubokhoz lehet csatlakozni, de sajnos kötelessége van. Meg kell keresnie nagyapja egyik ismerősét, aki az egyetemen tanít, Itsuki Keizou professzort. Nem tudják, merre keressék, ezért körülnéznek az egyetem területén, és Sawaki képességének köszönhetően egy sírba botlanak. Mielőtt azonban a rendőrök megvizsgálhatnák a sírt, feltűnik egy eléggé szórakozottnak tűnő öregember ásóval és nekilát ásni. Nos, ő lenne az a professzor, akit kerestek. Itsuki hallott Sawaki képességéről, és egyik diákja segítségével tesztelik, hogy vajon a fiú tényleg képes-e látni a bacikat. Habár ezt a fiú inkább titokban tartaná más diákok előtt, titka mégis kitudódik és vannak, akik fel szeretnék őt használni saját céljaik elérése érdekében.
Sawaki Tadayasu:
Vidékről jött és a Mezőgazdasági Egyetemre jelentkezett, mert Tokióban szeretett volna tanulni. Sokan nézték már bolondnak, a képessége miatt és örül, amikor valaki feltétel nélkül hisz neki.
Yuuki Kei:
Sawaki gyermekkori barátja, aki követi őt a Tokiói Egyetemre is. Egy vidéki Szaké Főző családból származik.
Itsuki Keizo professzor:
Talán leginkább a kattant, elvont és a szakterületét nagyon szerető kedves öregemberként tudnám leírni.
Összegzés:
Az anime érdekessége, hogy az opening és az ending nem rajzolt (sem kézzel, sem számítógéppel), hanem amolyan videóklip-szerűség. Nagyon aranyosak a mikroorganizmusok, és még beszélnek is. Plusz még egy kis érdekesség, a Mezőgazdasági Osztály épülete a kampuszon majdnem megegyező másolata a portugáliai Coimbra Egyetemnek. A részek végén érdemes megvárni, hogy lemenjen az ending, mert utána következik az egy-egy perces Mikroba Színház, ahol megismerkedhetünk a különféle baktériumokkal és mikroorganizmusokkal. A zenék mennek a sorozathoz, az animációra nem lehet panasz, bár a karakterek kissé kidolgozatlanok, de nem is baj. A hátterek viszont szépre sikerültek. A mikrobák nagyon aranyosan néznek ki, nekem nagyon bejöttek. Nagyon poénos és érdekes sorozat, és időközben még egy kis biológia is ragad az emberre. Szóval kellemes és hasznos időtöltést nyújt. Mindenkinek ajánlom, legfőképpen annak, aki szeretne jókat nevetni.
Online részek:
KategóriákM