Mujin Wakusei Survive (2003-04)

Képtalálat a következőre: „Uninhabited Planet Survive  512x512”

Eredeti cím 無人惑星サヴァイヴ
Angol cím Uninhabited Planet Survive
Egyéb cím(ek) Planet Survival
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Dátum 2003 – 2004
Ismertető:
A 22. században a világ már rég nem az, ami volt. Az emberi tevékenység miatt a Föld lakhatatlanná vált, és az emberek a világűrben, a környező bolygókon lévő kolóniákon élnek. A fejlett technika miatt az emberek alapvetően biztonságban élnek, de balesetek mindig történhetnek. Ezt Luna is tudja, mivel édesapját – akivel a Marson élt – egy balesetben vesztette el. Kemény tanulásnak köszönhetően később ösztöndíjat kapott a Howard Alapítványtól a Soria Akadémiára, és a Loca A2 Kolóniára költözött, ahol már az első napon majdnem elkésik az iskolából. Ekkor ismerkedik meg Menorival, a diákbizottság elnökével és Sharla-val, akivel jó barátok lesznek. Ugyancsak ekkor találkozik Howard-dal – akivel összetűzésbe keveredik -, Bell-lel is, majd később Shingo-val és Kaoru-val.
Egy iskolai tanulmányi kirándulás alkalmával hatukat egy csoportba osztják – Menori-val az élen -, majd mikor az űrhajó parancsnoka mindenkit – biztos ami biztos alapon – a mentőhajókba küld egy gravitációs vihar miatt, a mentőhajójuk egy hiba miatt leválik az űrhajóról, és a gravitációs vihar magába szívja. Később az irányíthatatlan mentőhajóval egy ismeretlen és lakatlan bolygón hajtanak végre kényszerleszállást, ami szerencséjükre sok mindenben hasonlít a Földre, így levegő összetételében is. Ezután hatuknak – és Chako-nak, Luna robotmacskájának – ezen a bolygón kell várniuk a segítséget, de addig is túl kell élniük az olyan nehézségeket, mint élelem és víz keresése, illetve a ragadozók. A túlélésért folytatott harc során megismerik környezetüket, egymást, és a bolygó titkát is. A legfőbb szereplőkről néhány szó:
Luna: egy árva lány, aki az apjával a Marson élt – az édesanyja korábban meghalt -, míg fel nem áldozta az életét egy balesetben, hogy megmentse Lunát. Édesapja utolsó szava az volt hozzá, hogy ‘Élj’, és Luna mindent meg is tesz ennek érdekében. Látszólag mindig vidám, de valójában a fájdalmát nem szokta kimutatni. Édesapjához hasonlóan terraformer szeretne lenni, hogy egyszer a Földet lakhatóvá tehesse.
Chako: Luna robotmacskája. Az édesapjától kapta, aki a szemétbe dobva találta, és kijavította. Luna kezdetben gyűlölte, de később a legjobb barátja lett, elfogadta családtagként. Elég önfejű tud lenni, a kirándulásra is Luna tiltása ellenére jött el – Luna hátizsákjában.
Sharla: nagyon félénk, álmodozó lány, akivel Luna hamar összebarátkozik.
Menori: a diákbizottság elnöke, gazdag családból származik, és vezetőnek nevelték. Gyakran hidegnek és érzéketlennek tűnik, de ez a neveltetése miatt van. Legnagyobb kincse a hegedűje.
Howard: gazdag családból származó, elkényeztetett, meglehetősen önző fiú, akivel Luna találkozásukkor – Bell miatt – összeveszik.
Bell: nagydarab, erős, de szelíd fiú, akit Howard kihasznál – azzal fenyegeti Bell-t, hogy elbocsáttatja az apját. Sokat tud a természetről, ami sokszor nagy segítséget jelent.
Kaoru: hallgatag, de céltudatos fiú, aki szeret egyedül lenni, és nem barátkozik senkivel – csak teszi, amit tenni kell. Tudásával nagy hasznára is van társainak.
Shingo: egy csodagyerek, aki 2 osztályt lépett át, és nagyon ért a gépekhez.
A sorozat grafikája szép, és a zene is illik hozzá. Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a kalandokat, és a sci-fi-t.
Online részek:

 

01. rész 02. rész 03. rész  04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész

 

CategoriesM