Munto (2009)

Eredeti cím空を見上げる少女の瞳に映る世界
Angol címWorld reflected in the pupils of a girl watching the sky
Egyéb cím(ek)Munto TV
Besorolásanime, TV
Hossz9 rész
Év2009
Ismertető:
A 2003-ban és 2004-ben kiadott két 1 részes OVA után 2009. elején egy 9 részes TV adaptációt kapott a Munto, melyet a szintén 2009-ben megjelenő mozifilm előfutárának tekinthetünk. A 9 rész története a két OVA-t dolgozza fel egy kicsit bővebben, de a megszokott 12-13 részes sorozatoktól eltérően, csak ennyi résszel.
Történetünk egy lány körül forog, név szerint Yumemi Hidaka körül. Egy átlagos lány lenne, ha nem vennénk figyelembe, hogy kiskora óta lebegő szigeteket lát az égen! Senki sem hisz neki, még legjobb barátnői, Ichiko és Suzume se. A lebegő szigetek egy párhuzamos világ részei, ahol pillanatnyilag a Mennyek Birodalma harcol a Mágikus Királyság ellen, hogy visszaszerezzék a mindent létrehozó és fenntartó Akutot. Ugyanis az Akuto kifogyóban van, és ez a két birodalom pusztulásával fenyeget. Hogy ezt megakadályozza, Munto, a Mágikus Királyság királya egy látomást követve keresni kezdi a Végzet lányát – aki mint kiderül, Yumemi lesz. Kisebb-nagyobb kalandok után Muntónak sikerül rávennie Yumemit, hogy segítsen neki, hogy visszaállítsa az Akuto áramlását a két világ között. De ennyivel nem sikerült megoldani a világaikat fenyegető veszélyt, és újabb segítségre és cselekvésre van szükség mind a két oldalon.
Az OVA-kból jól ismert szereplők megmaradtak, persze pár újat is megismerhetünk, mivel elég időt adtak az anime készítői, hogy ők is szerephez jussanak. A szereplők és a világ rajzolása felismerhető az OVA-kból, azzal a különbséggel, hogy felturbózták a 2009-es szintre. Mind a szereplők, mind a tájak, valamint az igazán látványosra sikerült harcjelenetek nagyon illenek a sorozathoz, személy szerint nagyon elnyerte a tetszésemet. A zenére se tudnék rosszat mondani, az opening és ending jóra sikerült, valamint a szinkronhangokkal, effekthangokkal sincs semmi gond.
Aki látta az OVA-kat, az nyugodt szívvel megnézheti a sorozatot is, nem fog csalódni. De aki most nézné először, annak sem hiszem, hogy csalódást okozna.
Online részek:
01. rész02. rész03. rész
04. rész05. rész06. rész
07. rész08. rész09. rész

 

CategoriesM