Mushishi Tokubetsu Hen: Hihamu Kage (2014)

Infó:

Eredeti cím 蟲師 特別編「日蝕む翳」
Angol cím Mushi-Shi: The Shadow That Devours the Sun
Egyéb cím(ek) Mushishi Special: Sun-Eating Shade
Besorolás anime, TV special
Hossz 1 rész × 45 perc
Év 2014.01.04

Ismertető:

Kedves kis meglepetés volt ez a 60 perces OVA azoknak, akik már régóta várják a második évad megjelenését.

Mint azt már biztosan tudjátok, a Mushishi világában természetfeletti, a legtöbb ember számára láthatatlan, az élethez legközelebb álló lények – mushik – léteznek. Akiknek az eredeti széria tetszett, garantáltan imádni fogják ezt a kis filmet. Megvan benne ugyanaz a melankolikus hangulat a főszereplő (látszólagos) érzelemmentességével, ami ellenére is szerethető karakter.

A sorozat követői megszokhatták, hogy minden részben egy-egy újabb mushit ismerünk meg. Ebben az OVÁ-ban viszont két mushi kerül bemutatásra. Az időkorlát kibővítése azt eredményezte, hogy még a szokásosnál is jobban kidolgozott epizódot kapunk. Ebben a részben a fő problémát a Hihamukage nevű mushi okozza, ami napfogyatkozáskor jelenik meg, viszont az után sem tűnik el, eltakarva a Napot és ezzel veszélyeztetve a rész helyszínéül szolgáló kis falu mezőgazdaságát. Ezzel egy időben megismerhetünk egy testvérpárt, akiket személyesen is nagyban befolyásol ez az el nem múló napfogyatkozás. A sorozatban könnyen meg lehetett szokni, hogy minden részben új szereplőket ismerünk meg. Hiába csak kevés ideig találkoztunk velük, mégis eléggé kidolgozottak voltak ahhoz, hogy megszeressük őket és együtt érezzünk velük. Ez ebben az OVÁ-ban a hosszabb játékidő miatt különösképpen igaz.

Ezt az epizódot mindenkinek tudom ajánlani, viszont megjelenik benne pár régi szereplő, amit igazán azok tudnak majd értékelni, akik látták már az első évadot. Megvan benne az a gyönyörű rajzolás, kellemes szinkronhangok, és a dráma és izgalom ellenére is nyugalmat sugárzó légkör, amit a sorozat rajongói már megszokhattak.

Ha nem különálló műként, hanem a sorozat egy epizódjaként értékelném, valószínűleg azt mondanám, hogy ez a legjobb rész a sorozatban. A rajongók ne hagyják ki!

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét