Nabari no Ou (2008)

Képtalálat a következőre: „Nabari no Ou png”

Eredeti cím 隠の王
Angol cím Ruler of Nabari
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2008
Ismertető:
A Nabari no Ou című japán manga sorozatot Yuhki Kamatani illusztrálta és írta. A manga először egy japán shonen manga magazinban, a Monthly GFantasy jelent meg 2004-ben. Most jelenleg nyolc kötetnél tart. Ez alapján készítette el az animét a J.C.Staff stúdió, és 2008. április 6-án látott napvilágot az anime első része.

Történet: Rokujou Miharu egy tizennégy éves átlagos középiskolai diák, aki éli a saját kis életét. Míg egy nap Miharut az egyik osztálytársa, Kouichi Aizawa megkéri arra, hogy csatlakozzon a klubjához. Sem Aizawa-kun, sem Thobari Kumohira Durandal nem tud a fiúra hatni. Kumohira-sensei utánamegy, hogy figyelmeztesse a fiút a rá leselkedő veszélyekre és elmondja neki, milyen fontos is ez a nindzsa klub és csak így tudja magát megvédeni.

Eközben Aizawa-kunt követi Yamase-sensei, a fiú észreveszi és elkezdődik a harc a két férfi között. Miharut megkéri a nagynénje, hogy hozzon a közeli boltból egy kis Katsuo-bushit. A fiú azonnal elindul, de valami különös érzés keríti hatalmába, és elindul egy szentély felé. Közben egy női hangot hall, aki azt mondogatja, hogy ébredjen fel. A szentélyhez érve a barátját látja, akit a tanára tart fogva. Yamase-sensei egy dobócsillagót dob a fiú felé, aki egy különleges képességgel megvédi magát. Yamase-sensei ekkor felfedi a fiú kilétét, aki egy Hijutsu. Aizawa-kun és Miharu próbálnak elmenekülni a nindzsáktól, de nem jutnak messzire. Miharut elfogja Yamase-sensei, és ekkor újra meghallja a női hangot.

Ekkor Miharun furcsa jelek kezdenek megjelenni, és a földből gyökerek törnek elő és tartják fogva az ellenséges támadókat. Aizawa-kun ekkor közbelép, és egy katanát szúr Mihuru hasába és megpróbálja a fiú erejét lepecsételni, de nem sikerül neki. Ekkor Kumohira-sensei jelenik meg, aki már képes lesz Miharu erejét elzárni. Miharu egy kórházban ébred. A seb eltűnt a hasáról, és ekkor mondja el Kumohira-sensei az igazságot, hogy a Hijutsu a nindzsák által készített fegyver, azaz a végső technika. És azok a jelek, amik a fiún jelentek meg, azok a Shinrabanshou Könyv jelei. A jelek nem papírra íródtak, hanem Miharu testére, amitől nem tud megszabadulni. Kairoushuu nindzsái megjelentek, hogy megszerezzék a Hijutsut. Kumohira-sensei, aki a Banten falu nindzsája, felkeni a fiút és megfogadja, hogy az életét és a becsületét adja neki és kéri, hogy Miharu váljon Nabari Királyává.

Vélemény: Az opening alatt már éreztem, hogy egy új “sztár anime” lesz. Az első jelenet után érezhető volt, hogy ez az anime ismét a bishi karakterekkel az inkább a női anime néző közönség fantáziáját fogja megragadni. Rokujo kicsit emlékeztet a Lovelessből Ritsukara. A történet egyébként tipikus, az első epizódban zömében megismerkedhetünk a főszereplőkkel, az erőviszonyokkal, bemutatják az előzményekeket, hogy megértsük, mi miért is történik. Rengeteg harcjelenetet is belecsempésztek a sorozatba, de a jobb nindzsás fajtából!!! Remélem sok rajongója lesz ennek az új animének!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

KategóriákN

Vélemény, hozzászólás?