Nagi no Asukara (2013-14)

Képtalálat a következőre: „Nagi no Asukara ico”

Infó:

Eredeti cím 凪のあすから
Angol cím Nagi no Asukara
Egyéb cím(ek) Nagi no Asu Kara
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2013 – 2014

Ismertető:

A kezdetek…

2013-ban kezdődött minden, amikor a P.A.Works stúdió – ami egyébként több fantasztikus animét is adott már ki (Another, Angel Beats, Hana-Saku Iroha) – úgy döntött, hogy itt az ideje megalkotni a nagy sikereket elért manga anime verzióját is. Így indult el a Nagi no Asukara az animék „tengerében” 2013 áprilisában.

Réges-régen…

az emberi civilizáció a tenger mélyén élt békében. Ám idővel akadtak emberek (folyamatosan egyre többen), akik kíváncsiak voltak a felszíni életre, ezért elhagyták a tengert és felköltöztek oda. Amikor látta ezt a tenger istene, elszomorodott, hogy elhagyják őt a teremtményei, ezért elvett cserébe tőlük valamit…
A történetünk…

egy alternatív tengeri városból, Shioshishio-ból indul, ahol főhőseink iskoláját bezárták, így kénytelenek a felszínen folytatni tanulmányainkat. A csendes, de őszinte Kaname, az anyáskodó Chisaki, a szerény Manaka és a forrófejű Hikari ezt fájó sebként élik meg, de kénytelenek elhagyni szeretett városukat. Sok konfliktus, civakodás, kínos pillanatok után nagy nehezen be tudnak illeszkedni a felszíni világba, ám különböző időközönként vissza kell térniük a tengerbe, hiszen ha ezt nem tennék meg, kiszáradna az úgynevezett Enájuk (és meghalnának), amivel képesek életben maradni a tengerben.

Karakterek!

Hikari: Egy őszinte, forrófejű, de mégis odaadó barát. Bármire képes lenne azért, hogy mindent visszaállítson a régi rendbe. Határozott, de néha elbizonytalanodik. Nagyon féltékeny típus, főleg amikor szeretett Manakáját mással látja.

Kaname: Csendes, visszafogott személyiség. Talán az egyik legkevesebbet „szereplő” főszereplő. A titkait ő is későbbre tartogatja.

Chisaki: Anyáskodó, általában ő tartja össze a csapatot. Ö sem marad ki a szerelmi háromszögek csapdájából.

Manaka: A négy barát közül az egyik. Érzékeny, szerény, sokszor idegesítő, és a nyávogásától már fejfájást lehet kapni. Mégis a sorozat egyik kulcsfontosságú szereplője.

Több mellékszereplő is van, akik a történet előrehaladtával fognak többet szerepelni és jobban kibontakozni.

Hangulat, vélemény!

Lassan indulnak be a történések, de annál nagyobb csattanásokra lehet számítani. Szerelmi szálak alakulnak ki az anime egész időtartama alatt, amelyek feszültséget és megoldást váró pillanatokat szülnek. Néha nagyon drámai, szomorú, de sokszor vidám és vicces pillanatokat lehet átélni az anime során. Nekem személy szerint az egyik kedvenc animém lett, hála a hangulatnak, a zenének és az érzéseknek. Bátran tudom ajánlani mindenkinek!

KategóriákN