Nagi no Asukara (2013-14)

Képtalálat a következőre: „Nagi no Asukara ico”

Eredeti cím 凪のあすから
Angol cím Nagi no Asukara
Egyéb cím(ek) Nagi no Asu Kara
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2013 – 2014
Ismertető:
A kezdetek…

2013-ban kezdődött minden, amikor a P.A.Works stúdió – ami egyébként több fantasztikus animét is adott már ki (Another, Angel Beats, Hana-Saku Iroha) – úgy döntött, hogy itt az ideje megalkotni a nagy sikereket elért manga anime verzióját is. Így indult el a Nagi no Asukara az animék „tengerében” 2013 áprilisában.

Réges-régen…

az emberi civilizáció a tenger mélyén élt békében. Ám idővel akadtak emberek (folyamatosan egyre többen), akik kíváncsiak voltak a felszíni életre, ezért elhagyták a tengert és felköltöztek oda. Amikor látta ezt a tenger istene, elszomorodott, hogy elhagyják őt a teremtményei, ezért elvett cserébe tőlük valamit…
A történetünk…

egy alternatív tengeri városból, Shioshishio-ból indul, ahol főhőseink iskoláját bezárták, így kénytelenek a felszínen folytatni tanulmányainkat. A csendes, de őszinte Kaname, az anyáskodó Chisaki, a szerény Manaka és a forrófejű Hikari ezt fájó sebként élik meg, de kénytelenek elhagyni szeretett városukat. Sok konfliktus, civakodás, kínos pillanatok után nagy nehezen be tudnak illeszkedni a felszíni világba, ám különböző időközönként vissza kell térniük a tengerbe, hiszen ha ezt nem tennék meg, kiszáradna az úgynevezett Enájuk (és meghalnának), amivel képesek életben maradni a tengerben.

Karakterek!

Hikari: Egy őszinte, forrófejű, de mégis odaadó barát. Bármire képes lenne azért, hogy mindent visszaállítson a régi rendbe. Határozott, de néha elbizonytalanodik. Nagyon féltékeny típus, főleg amikor szeretett Manakáját mással látja.

Kaname: Csendes, visszafogott személyiség. Talán az egyik legkevesebbet „szereplő” főszereplő. A titkait ő is későbbre tartogatja.

Chisaki: Anyáskodó, általában ő tartja össze a csapatot. Ö sem marad ki a szerelmi háromszögek csapdájából.

Manaka: A négy barát közül az egyik. Érzékeny, szerény, sokszor idegesítő, és a nyávogásától már fejfájást lehet kapni. Mégis a sorozat egyik kulcsfontosságú szereplője.

Több mellékszereplő is van, akik a történet előrehaladtával fognak többet szerepelni és jobban kibontakozni.

Hangulat, vélemény!

Lassan indulnak be a történések, de annál nagyobb csattanásokra lehet számítani. Szerelmi szálak alakulnak ki az anime egész időtartama alatt, amelyek feszültséget és megoldást váró pillanatokat szülnek. Néha nagyon drámai, szomorú, de sokszor vidám és vicces pillanatokat lehet átélni az anime során. Nekem személy szerint az egyik kedvenc animém lett, hála a hangulatnak, a zenének és az érzéseknek. Bátran tudom ajánlani mindenkinek!

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

KategóriákN
Írta: