Nanatsu no Taizai (2014-18)

Képtalálat a következőre: „Nanatsu no Taizai ico”

Eredeti cím 七つの大罪
Angol cím The Seven Deadly Sins
Egyéb cím(ek) Nanatsu no Taizai: The Seven Deadly Sins
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2014
Ismertető:
Avagy a legendás Lovagok nyomában!

,,A Szent Lovagok, akik védték ezt az országot, mérhetetlenül erőteljes varázserővel rendelkeztek, mely által félelemmel vegyes tiszteletet váltottak ki a pórnépből…
Azonban közülük került ki az a csoport, melynek tagjai elárulták az országukat és a megmaradó Lovagok ellen fordították a pengéiket.
Az emberek körében a Hét Halálos Bűnként váltak közismertté.”

Egy kicsit sem véletlen, hogy az animések többsége az utóbbi idők egyik legjobb shounen animéjeként emlegetik, hiszen egyetlen egy filler rész sincs benne és az egymás után megjelenő, újabbnál újabb részei egyre izgalmasabbak. Kétségtelen tény az is, hogy a népszerűségének és a könnyedén emészhető mivoltának igazi erejét a benne szereplő hatalmas karakterek adják, akik egytől-egyig színes egyéniségek és egyben epic lovagok.
Mégpedig olyan lovagok, akiknek ugyan van valami rejtegetnivalójuk a múltjukban, de a közös múlt és a közös cél összekovácsolja őket és elég erőt ad nekik ahhoz, hogy az egymás iránt megnyilvánuló ragaszkodással és szeretettel túljussanak az eléjük gördülő akadályokon, legyen az egy erős ellenfél, vagy pedig egy kilátástalannak tűnőhelyzet.
S ha már az erősségeinél tartunk öreg hiba lenne azon tény mellett elmenni, hogy óriásit dobnak a történeten a gyönyörű, fülbemászó zenéi és az olykor-olykor felcsendülő hatásos dallamok (mint pl: Ban és Elaine múltjában) Bár igaz, hogy eddig a pontig nem kapott kellő elismertséget, de a sokoldalú erényei által igenis méltó arra, hogy rááldozzuk a figyelmünket, már csak azért is, mert minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a sok agyatlan shounen sorozat árnyékából kitörjön,
sőt mi több, teszi is ezt sikeresen.

Ismertető:

A történet főszereplői a Hét Halálos Bűn-nek titulált titokzatos lovagcsoport, akiket annak idején azzal vádoltak meg, hogy meg akarják dönteni a Királyságot. S ezt kihasználva a Szent Lovagok erőteljes, ellenük irányuló offenzívát indítottak, aminek a következménye az lett, hogy eltűntek, mint lovagcsoport a földszínéről. Egyesek szerint meghaltak, mások szerint pedig még mindig élnek. Miután a Szent Lovagok megszabadultak tőlük, katonai puccsot hajtottak végre és elfogták, majd börtönbe vetették a királyi családot, de az utolsó pillanatban a király egyik lánygyermekének sikerült megszöknie előlük. S mivel kisgyermekként sok jót hallott a Hét Halálos Bűn-ről felkerekedik egy utazásra és megkeresi őket. Úgy hiszi, az egyedüli esély arra, hogy visszafoglalja a Királyságot és hogy keresztülhúzza a Szent Lovagok tervét az, ha segítségül hívja a legendás lovagokat a Hét Halálos Bűn-t.
De vajon tényleg a Hét Halálos Bűn nevű lovagcsoport tagjai a jófiúk?
Vajon mit rejtegetnek a múltjukban?
Miért tekintenek rájuk már életükben legendaként, van-e bármilyen alapja is a hírnevüknek?
S vajon sikerül Elizabeth terve, siker koronázza-e a törekvését?

Ha kíváncsiak vagytok az ezekre a kérdésekre adandó
válaszokra, akkor nézzétek meg ezt a remeknek ígérkező animét!

A legendás Lovagok +2 fontos szereplő:

Meliodas, a Sárkány Haragjának Bűne: Az emberek körében közismert Hét Halálos Bűn legendás kapitánya, akit a páratlan képességei, szeretetre méltó egyénisége miatt hatalmas tisztelet és szeretet övez a bajtársai részéről.
Bár alapjáraton egy hidegvérű, reálisan gondolkodó, igazi vezető, de néha-néha, mikor Elizabethtel marad, előbújik belőle a perverzebb énje is. Ez abban nyilvánul meg, hogy nem rest kihasználni a kínálkozó alkalmakat arra, hogy letapizza a felettébb csinos, sőt mondjuk ki bátran, szexi hercegkisasszonyt. Szerencsére Hawk mindig a közelben tartózkodik és az ő erélyes fellépésének köszönhetően általában leáll az ez irányú viselkedésével.
Tehát időközönként átvált szerethető perverz üzemmódba. A múltjából többek között az is kiderül, hogy igencsak különleges Szent Lovag, hiszen, ha az életét veszély fenyegeti, elborul az agya és átvált egy szinte már-már megállíthatatlan Terminátor formába. Fontos megemlíteni, hogy rendelkezik egy igazi lovag összes erényével, és igencsak gyengéd érzelmeket táplál Elizabeth iránt, akár kész lenne a halálba is menni érte.

Diane, a Kígyó Irigységének Bűne: A Hét Halálos Bűn óriás lánya, akinek a termeténél csakis a Meliodas iránt érzett szeretete a nagyobb. És pontosan ebből adódóan kész lenne akár a halál völgyébe is követni az ő drága kapitányát. Egyáltalán nem csoda hát, hogy ő az egyik kedvenc női karakterem, akit életvidám, bolondos kis természetéből, gyermeki lelkivilágából adódóan egyszerűen nem lehet nem szeretni. Sajátossága, hogy a barátaiért kész tűzbe tenni a kezét és mindenáron megvédeni őket. Szóval ha harcra kerül sor, előtör belőle a szívós, kitartó, hihetetlen erős küzdési vágy és erő, mellyel képes olykor-olykor az erősebbnek tűnő ellenfeleit is meglepni, akár meg is futamítani.

King, a Grizzly Medve Lustaságának Bűne: A Hét Halálos Bűn tündér fiúja, aki közismertebb nevén nem más, mint Harlequin, azaz a Tündérkirály. Ő egy igazi báty, akinek a Ban iránt érzett gyűlölete nem ismert határokat, míg meg nem tudta, hogy nem Ban ölte meg az ő imádott, aranyos kis húgocskáját, Elaine-t. Ezenkívül egy szerelmes fiú, aki teljesen odavan Diane-ért, csak éppen nem meri bevallani a lánynak az iránta táplált őszinte érzéseit. Egyedi jellemvonása pedig az, hogy a Szent Kincsének a használatával hihetetlen erőket tud mozgósítani, van egy másfajta alakja is, de plusz erőt az nem biztosít a számára.

Ban, a Róka Kapzsiságának Bűne: A Hét Halálos Bűn élőhalott fiúja, aki ugyan nem ápol valami rózsás kapcsolatot King nevű bajtársával, de az idő előrehaladtával ez gyökeresen megváltozik. Egy igazi laza csávó szerepében tündököl, aki különösen szereti, tiszteli Meliodast, és aki előszeretettel nevezi őt a kapitánykájának, hisz ő volt az első személy az életében, aki foglalkozott vele. Emellett egy igazi kis szívtipró is, hiszen a múltjából kiderült, hogy sikeresen elcsavarta a kis tündér származású, Elaine fejét, akibe később ő is menthetetlenül beleszeretett. Ban akkora arc, hogy sokáig önként vállalta, hogy börtönbe vessék és megkínozzák. Elmondása szerint azért, mert meg szerette volna tapasztalni a szenvedést, de nem kizárt, hogy inkább egyfajta vezeklés állt ennek a hátterében

Merlin, a Vadkan Falánkságának Bűne: Igazából nem igazán lehet még sokat tudni a múltjáról. Viszont ő is Meliodasék táborát erősíti, hiszen a Hét Halálos Bűn egyetlenegy mágusa. Ezenkívül egy igencsak karizmatikus nő, akitől joggal tarthatnak az ellenségei. S egy ideig Camelot új királyának, Arthur Pendragonnak szolgálatában tevékenykedett, mint mentor. Akkor bukkan fel a történetben, miután Meliodas és a társai megérkeznek Liones Királyságba azzal a céllal, hogy megmentsék a szeretett hercegkisasszonyukat, Elizabeth-et.

Gowther, a Kecske Bujaságának Bűne: A Hét Halálos Bűn lányos kinézetű s szemüveges fiúja, aki mondhatni egy igazi könyvmoly, és ebből adódóan jól átlátja akülönféle helyzeteket, viszont az emberi érzelmek területén nemigen jártas, a kimutatásukban pedig a legkevésbé sem. Elég érdekes bajtárs, hisz olykor-olykor autista megnyilvánulásai is vannak, bár könnyen meglehet, hogy csak a többiek agyát húzza ezzel és kíváncsi a reakciójukra. De ugyanakkor igencsak veszélyes ellenfél is tud lenni a harcokban, ha sikeresen ráveszi magátarra, hogy segítsen a többieknek.

Escanor, az Oroszlán Büszkeségének Bűne: Bár az eddigi történet folyamán még nem jelent meg, de ő a Hét Halálos Bűn hetedik tagja. Eredetileg ő is egy vézna testalkatú, meglehetősen fiatal fiú, akit szintén tévesen ábrázolnak a körözési plakátok, akárcsak a többieket. Feltehetően a Szent Kincse nem más, mint a tekintélyt parancsoló, hatalmas fejszéje.

Elizabeth, Liones Királyság harmadik hercegnője: Egy igazi vérbeli hercegkisasszony, akinek a páratlan adottságai, szépsége és szeretnivaló természete mellett Meliodas sem tud szó nélkül elmenni. A későbbiekben nem kell győzködni Meliodast, hogy segítsen e szemrevaló teremtésnek az igencsak nagyszabású tervében. Ő a másik kedvenc női karakterem, aki szeretnivaló hugica is, hisz két nővérrel is büszkélkedhet.

Hawk, aki nem más, mint Meliodas egyik Pokemonja XD. Aki magát a Kajamaradékok Eltávolításáért Felelős Lovagok Vezérének tartja, egyébként pedig egy nagyszájú kismalac, akiről feltételezni se mertem volna kezdetben, hogy ennyire üde színfoltja lesz az egész történetnek, pedig az. Hatalmas duma és merész egyéniség jellemzi. Még akkor is rátámad az ellenfélre hol lerohanó támadással, hol öklelő támadással, hol pedig gördülő sonka csapással, ha esélye sincs a győzelemre, tehát nem egy gyáva malac, maximum vakmerő. Meliodas főztjéért egyáltalán nincs oda, viszont a Ban által készített finom falatokért akár a fél életét is odaadná. S egyben ő testesíti meg azt a visszatartó erőt is, mely gátat szab Meliodas előjövő, perverz énjének.

Amiért figyelmet érdemel:

egyedi, különleges történet
kellemes zenék
epic, legendás Szent Lovagok
izgalom a felsőfokon
egyedi, szórakoztató karakterek, akiket csak szeretni lehet

Hogy kiknek ajánlom?

Mindazoknak, akik szeretnének látni egy látványos, akciódús, érzelmekben gazdag, hatalmas karakterekkel fűszerezett animét, melyben menő Lovagok szerepelnek. (Ismertetőt írta:  Ryosuke kun, az anime fordítója)

Online részek:
KategóriákN