Naruto Movie 1 (2004)

Képtalálat a következőre: „Naruto Movie 1 ico”

Infó:

Eredeti cím 劇場版 NARUTO 大活劇!雪姫忍法帖だってばよ!!/

japán
Angol cím Naruto Movie 1
Egyéb cím(ek) Naruto – It`s the Snow Princess` Ninja Art Book!
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2004

Ismertető:

A feladat egyszerűnek tűnik: a hetes csoportnak, Naruto-nak, Sasuke-nak és Sakura-nak Kakashi vezetésével kísérniük kell, szükség esetén pedig megvédeniük a híres színésznőt, Yukie Fujikaze-t, amíg a Hó vidéken forgat. A színésznő nem akar utazni, de végül csak sikerül vitorlát bontaniuk, és elindulni az örök tél birodalmába.

A gondok akkor kezdődnek, amikor először kikötnek, és forgatni kezdenének. Három ninja támad a forgatócsoportra, és a színésznőt akarják elrabolni. Yukie Fujikaze ugyanis valójában Kazahana Koyuki, az ország előző királyának lánya, aki tíz éve Kakashi segítségével menekült el, mikor nagybátyja, Dotou megölte testvérét, Sonsetsu-t. Dotou most a hatszögletű kristályt keresi, a kulcsot bátyja örökségéhez, amit a halott király a lányára bízott. Ráadásul Yukie menedzsere, Sandaiyuu nem véletlenül akart itt forgatni. Évekkel korábban Yukie apját szolgálta, és most azért hozta vissza a lányt a Hó vidékre, hogy megdöntse a zsarnok uralmát, és ő legyen a királynő.

Yukie azonban nem akar harcolni, pedig rajta kívül mindenki azt gondolja, nem tehet mást. Megpróbál elszökni, de Naruto megtalálja, és visszaviszi. Arra érkeznek vissza, hogy Sandaiyuu és azok, akik meg akarják dönteni Dotou hatalmát, megtámadják a zsarnokot. A csata rövid és véres: egy lázadó sem marad életben. A hercegnő nem törődik ezzel. Kitart korábbi álláspontja mellett: ő tíz éve föladott mindent, a szíve akkor jéggé fagyott, különben is: Dotou-t nem lehet legyőzni.

Naruto, aki nem nagyon kedveli a színésznőt, de ettől függetlenül megfogadta, hogy mindenképp megvédi, megpróbálja meggyőzni, hogy nincs értelme föladni, s eltökéli, hogy ő mindent megtesz a „happy end” érdekében. Nem sokkal később Dotou ninjái elfogják a hercegnőt, s a léghajójukra felkapaszkodó Narutot is. Mikor rájönnek, hogy a fiúnak az átlagnál jóval nagyobb ereje van, egy különleges szerkezettel lepecsételik a chakráját, nehogy meg tudjon szökni. Naruto viszont még mindig nem adja fel…

Vajon Naruto képes megtörni a szerkezet erejét? A hercegnő megváltoztatja döntését? Pontosan mi a halott király öröksége? Eljöhet-e a tavasz a Hó birodalmába? És persze: hőseink kiharcolják-e a várva-várt „happy end”-et? Mindez kiderül a filmből.

Jó adag akció, dráma, némi humor filozófia, és a végletekig kitartó filmesek jellemzik a filmet. A zenét ugyanaz a Toshiro Masuda írta, aki a sorozatét, és azt kell, hogy mondjam, nagyon találó lett. Történetileg valamivel azután járunk, hogy Tsunade lett a Hokage, bár ennél pontosabban nem nagyon lehet betájolni. Mindent összevetve ajánlom azoknak, akik szeretik ezt a műfajt. Naruto-fanoknak kötelező!

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Vélemény, hozzászólás?