Naruto Shippuuden 2 (2008)

Képtalálat a következőre: „Naruto Shippuden 2 ico”

Infó:

Eredeti cím 劇場版 Naruto -ナルト- 疾風伝 絆/

japán
Angol cím Naruto: Hurricane Chronicles – Bonds
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2008

Ismertető:

Régen, a ninjaháborúk korában néhány shinobi arra használta chakráját, hogy a levegőben szárnyalhassanak. Úgy nevezték magukat: az Ég Országa.

Konohát előre nem látott támadás éri: mesterséges szárnyakat viselő shinobik légicsapást mérnek a falura, így bosszulva meg a Második Ninjaháborúban elszenvedett vereséget. S úgy tűnik, egy újabb háború hamarosan elkerülhetetlenné válik. Eközben egy fiatal lány, Amaru érkezik Konohagakuréba, hogy segítséget kérjen a Tűz Országa szélén álló kicsiny faluja számára mesterétől, az orvos Shinoutól. Shinou el is indul tanítványával, s Narutóra, Sakurára és Hinatára hárul a feladat, hogy védelmezzék őket a hazaúton. Elérve céljukat azonban egy felgyújtott falut találnak. Mialatt egy négyfős konohai csapat az ellenséges flottát próbálja legyőzni, a betegeskedő Orochimaru elküldi Sasukét, hogy keresse meg az orvost, akitől egy bizonyos tiltott technikát tanult. A falusiak megmentésében Amarut segítő Naruto és volt csapattársa útjai újra keresztezik egymást…

A Naruto mozifilmek sorát folytatva a Kizuna (kötelékek) sem szakít a régi hagyománnyal: a történet, a helyszínek és a megjelenő eszközök nem illeszthetők bele tökéletesen az anime sorozatban megszokott világba. Az egyik legszembetűnőbb (és rajongók számára valószínűleg legidegesítőbb) különbség éppen Konohában keresendő. A megszokott házak helyét egy egészen más stílusú épületegyüttes veszi át. Ha nem lenne ott a Hokage irodája, bizony elgondolkodnánk, hol is járunk éppen. A cselekmény eléggé kiszámítható, a történet nem túl eredeti, ugyanakkor élvezhető. Naruto kibővített gesztuskészlete és Amaruval való cívódásai pedig gondoskodnak arról, hogy a nevetőizmok se lustuljanak el. Meg kell még jegyezni: aki az előzetesek alapján azt várja, hogy ez egy, a Naruto és Sasuke közötti kötelékeket előtérbe helyező történet, csalódnia kell.

A rajzolás hozza a kötelező szintet, a zenék megfelelő aláfestést adnak az eseményeknek. Az endinget a Home Made Kazoku szolgáltatja (No Rain No Rainbow). Összességében a film egészen jó kikapcsolódást nyújt, de ne számítsunk túl meglepő fordulatokra.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Vélemény, hozzászólás?