Naruto Shippuuden Movie 4 (2010)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Képtalálat a következőre: „Naruto Shippuuden Movie 4 ico”

Infó:

Eredeti cím 劇場版 NARUTO 疾風伝 ザ・ロストタワー/

japán
Angol cím Naruto: Hurricane Chronicles Movie 4: The Lost Tower
Egyéb cím(ek) Naruto Shippuuden Movie 4
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2010

Ismertető:

Előzmény és kiadás:

A 7. Naruto egész estés filmet 2010. július 31-én mutatták be a japán mozik. A DVD változat pedig 2011. április 27-én került a boltokba. Mellé, több régebbi nagyfilmhez hasonlóan, egy kisebb OVA-t vetítettek, ami a “Gekijōban Naruto Shippūden: Naruto to mashin to mitsu no onegai dattebayo!!” címet viselte. Endingként pedig Kana Nishino, “If” című száma szolgál.

 

Történet: (A sztorit időben valahol a 133. Shippuuden utánra lehet tenni.)

Narutot és kis csapatát: SakurátSait és Yamatót azzal a feladattal bízzák meg, hogy keressék meg a Mukade nevű eltűnt ninját. Küldetésük az egykor pompás és hatalmas ezer tornyú sivatagi város, Rouran romjaiba vezeti őket, ahol be is kerítik a lázadó ninját, akinek terve, hogy visszautazzon az időben és átvegye a hatalmat az öt nagy ninja nemzet fölött, a mélyen a romok alatt áramló, Ryūmyaku nevű chakrafolyam segítségével, amit annak idején maga a 4. Hokage pecsételt és zárt le tőrével.

Az akcióba időközben hiba csúszik, mivel a csapat nem képes időben megállítani a folyamatot, és ez nem várt “végkifejlethez” vezet. Naruto 20 évvel visszarepül a múltba, de azt kell tapasztalnia, hogy Mukade már 6 éve Anrokuzan álnéven Rouran minisztere, ráadásként megölte az előző királynőt, és most annak lánya, Saara életére tör, hogy átvesse az irányítást Rouran felett, majd ezzel a hatalommal a kezében világuralomra tehessen szert.

Narutóra hárul a feladat, hogy helyreállítsa az idő menetét, illetve megakadályozza Mukadét ördögi terve véghezvitelében. Természetesen ebben nem várt szövetségesek is a segítségében lesznek…(Ha többet írnék le a történetről, valószínűleg spoiler lenne, így nem teszem.)

Megvalósítás:

Elég gyorsan belecsöppenünk a történések közepébe, de észrevehetjük már rögtön, hogy a megszokott Naruto minőséggel van dolgunk, hiszen az animációért továbbra is a Studió Pierrot felelt. Mint mindig, most is akad pár CGI-effekt is, amik természetesen csak emelnek a film színvonalán. A zenei dallamokban sincs változás, mivel továbbra is Yasuharu Takanashi szolgáltatja őket, amik remekül megadják a hangulatot minden egyes jelenethez. A film hossza kissé rövid ugyan az eddigiekhez képest (stáblistával együtt nem tesz ki másfél órát), de legyen mentségükre, hogy már készül az 5. Shippuuden-film is.

Vélemény:

:
Nagyon vártam már ezt az új movie-t, bizakodva néztem meg az előző után, de vegyesen értékelem. Ezt a filmet telepakolták főként fanatikusoknak szóló apróságokkal, pl. rengeteg a fanservice (gondolok főként a meglepetés karakterekre, és a hozzájuk kapcsolódó visszaemlékezésekre), Naruto bénázásaiból adódó poénokról nem is beszélve. Az akciók pörgősek, bár voltak már látványosabbak a sorozatban, a történet pedig nem mondható túl eredetinek, éppen ezért felejthető. Mondjuk ettől függetlenül én sajnáltam, hogy ez most rövidebbre sikerült a vártnál, mivel többet is ki lehetett volna hozni ebből, de a rajongóknak mindenképp megér egy próbát. Szóval, mozizásra fel!^^

Vélemény, hozzászólás?