Natsu e no Tobira (1981)

Infó:

Eredeti cím 夏への扉
Angol cím Door to Summer
Egyéb cím(ek) The Door Into Summer
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Dátum 1981

Ismertető:

Ez az 1981-es movie Takemiya Keiko mangáján alapul, mely 1976-ban jelent meg a Hana to Yume (Hakusensha) magazinban. Az elsők között lévő shoujo manga volt, mely shounen-ai elemeket is használt. Az animét a Madhouse és a Toei Animation készítette, Mori Masaki és Toshio Hirata rendezték.

Történet:

Franciaországban járunk, egy bentlakásos iskolában. Jön a nyári szünet, sok diák ilyenkor hazamegy. A történet pár fiúról szól, akik a nyarat a kollégiumban töltik, a “banda” vezetője, Marion, egy finom, kecses, lányosan kinéző fiú. Ám ez csak a külső. Bárkivel kiáll párbajozni, még egy olyan lányért is, aki nem is érdekli, de nem hagyhatja annyiban a vele incselkedő fiúk viselkedését. A lány, Ledania persze rögtön beleszeret Marionba, aki észre sem veszi, helyette egy gróf feleségével kezd viszonyt. Barátai ezt nem nézik jó szemmel, nyilvánvaló, hogy az idősebb nő csak kihasználja, és a szépséges Ledania szívét is megsebzi. De mi lesz a barátságukkal? És miért fullad tragédiába a nyár?

Vélemény:

Több, mint 30 éves mű, de szerintem örök darab. Az üzenet, amit közvetít; az érzések, amiket megmozgat a nézőben, felejthetetlenné teszik. Sok animét láttam már, de erre biztosan emlékezni fogok.
Egyszer mindenképp nézzétek meg, egy bizonyos érettség kell hozzá azért, így a felnőtt korosztálynak ajánlanám.