Natsuiro Kiseki (2012)

Natsuiro Kiseki ICON by Animegun

Eredeti cím夏色キセキ
Angol címA Summer-Colored Miracle
Egyéb cím(ek)Natsu-iro Kiseki
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész × 24 perc
Dátum2012.04.06 – 2012.06.29
Ismertető:
Azt kívánom, hogy ez az utolsó közös nyár örökké tartson. Négyünk mosolya, a gondtalan pillanatok és a kacagásba fojtott csínytevések ne tűnjenek el soha. Az együtt töltött idő, mint egy varázslatos homokóra, újra és újra visszaforgatható legyen, így a siváran távoli hétköznapok ne növeljék a megfoghatatlan űrt közöttünk, s végül ne idegenekként tekintsünk egymásra, kik többé már nem értik, mit gondol a másik, nem tudnak egy lopott pillantással minden titkos mesét feltárni. – A Fullmetal Alchemist, az Un-Go és a Shaman King rendezőjétől, Mizushima Seijitől szokatlanul bájosnak és ártatlannak tűnik a felsorolt shōnenes küzdőszellem után egy lányközpontú, enyhén vígjátékkal feltuningolt slice of life dráma, a Natsuiro Kiseki. A történet az inkább mecha harcoktól zengő Sunrise stúdió berkeiben fogant, a természetfeletti erőktől ugyan nem teljesen mentes anime pedig először seinen manga formájában indult 2012 januárjában, amit áprilisban követett az animációs változat. A cselekmény négy kislány mókás kalandjairól mesél, amiben egy varázslatos kő szokatlan csodákkal ajándékozza meg őket.
Egy utolsó nyár
Aizawa Natsumi (Kotobuki Minako), a kicsit fiúsan nagyhangú, sportos forgószél váratlanul szembesül azzal, hogy legjobb barátnője, a felnőttesen komoly Mizukoshi Saki (Takagaki Ayahi) nemsokára elköltözik szomszédságából. Saki édesapja ugyanis egy Tokió közeli szigeten kapott orvosi állást, így családjával együtt el kell hagyniuk a vidéki kisvárost, Shimodát. Natsumit tovább bosszantja Saki titkolózása, aki szinte az utolsó pillanatig nem volt hajlandó közölni vele távozását. A két lány a költözés titkának kirobbanása után napokig nem szól egymáshoz, csak közös barátaik, a halk szavú Tamaki Rinko (Toyosaki Aki) és a mindig rosszban sántikáló, lustaságáról ismert Hanaki Yuka (Tomatsu Haruka) tudja őket kibékíteni. A béküléshez a shimodai shinto szentélynél található furcsa kő is segítséget nyújt, ami szokatlan varázserővel megáldva képes teljesíteni a négy lány kívánságait, amik az idollá válástól kezdve egészen a testcseréig nyújtanak változatos kalandokat. Ezzel kezdődik e fiatal lánykák utolsó közös nyara, amely a szerelemről, emlékekről és az elszakadásról fog szólni, hiszen Natsumi, Saki, Yuka és Rinko négyesfogata kiskoruktól kezdve össze van „nőve”, így könnyekben és megható momentumokban gazdagon kalauzolják el a nézőt egy nosztalgikus túrára, ahol a gyermekévek a képzelet, álmok és barátság jegyében elevenednek meg újra.
Tömören kellemes és szórakoztató
A cselekmény nem bonyolult, de az érzelmek expresszíven kerülnek kifejezésre a részek alatt, még a néhol hullámzó narratíva ellenére is, ami főleg az anime elején teljesít gyengén, de amint beszippantja a nézőt ez a négy életvidám csajszi személyisége, rögtön beindul a történet, és már tűkön ülve várjuk a folyatást (ráadásként egy kis zenés, idollá válási álom is befigyel mellékszálként a lányok életében, plusz, mindegyik karakter és a többiekhez fűződő viszonyának bemutatása is kap kellő mennyiségű részt). Az animáció egyszerű, de aranyos, a hétköznapok varázsát idézi a könnyed, Hidari (pl.: Fractale) rajzolta karakterdizájn mellett. Az animében felcsendülő zenei repertoár viszonylag szűkös választékkal operál, de mind az opening és az ending adja a drámával és örömteli érzésekkel teli feelinget (ezeket a Sphere énekli). A sorozat első részeivel engem elbizonytalanított, hogy jól fog-e teljesíteni, sőt, volt, hogy abba is hagytam, de végül annyira lehetett azonosulni a főhős lányokkal, és annyi szép pillanat került a felszínre általuk, hogy végül egy igazán szívmelengető animévé varázsolta magát a szememben.[/stextbox]
Online részek:
01.rész02.rész03.rész04.rész
05.rész06.rész07.rész08.rész
09.rész10.rész11.rész12.rész

 

CategoriesN