Nazo no Kanojo X (2012)

Eredeti cím 謎の彼女X
Angol cím Mysterious Girlfriend X
Egyéb cím(ek) MGX
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 24 perc
Dátum 2012.04.08 – 2012.07.01
Ismertető:
A történet

Az események középpontjában Akira Tsubaki és Urabe Mikoto áll. Urabe nemrég érkezett Tsubaki osztályába, de lányhoz képest eléggé “furcsa” és “titkozatos”. Innen is kapta az anime a Nazo no Kanojo – vagyis “A titkozatos barátnő” címet. Az anime elején megismerkedhetünk Tsubakival, aki a nővérével kettesben él és bepillantást nyerhetünk egy átlagos tini fiú gondolataiba: lányok. Igen, Tsubaki arról álmodozik, hogy végre barátnője legyen és erre fura álmai a bizonyítékok. A történet akkor érkezik el a fő fonalához, mikor felébreszti Urabét jóval iskola után – hiszen a lány minduntalan elalszik a szünetekben és iskola után is, amikor csak teheti. A lány nyála a padon marad és mikor Urabe elhagyja az iskolát, Tsubaki megkóstolja a lány nyálát…

Tsubaki másnap nem megy iskolába, mert magas láza van. Urabe meglátogatja és szembesíti a fiút azzal, hogy neki bizony “szerelem betegsége” van, mégpedig azért, mert megízlelte a lány nyálát. Ahhoz, hogy elmúljanak a “függőségi tünetek”, Tsubakinak minden nap Urabe nyálára van szüksége. Ezen események után a két fiatal iskola után mindig megtartja a kis rituáléját – vagyis hogy Tsubaki kap Urabe nyálából. Ha még nem lenne így is fura ez a mozzanat, később kiderül, hogy Tsubaki és Urabe között érzelmi kapocs van. A nyálukkal közvetíthetik egymás érzelmét. Innentől kezdve Tsubaki és Urabe egy pár, persze titokban. Visszatérve a cím értelmezéséhez, Urabe azért titokzatos, mert sok furcsa szokása van. Ollót hord a bugyijában, iszonyatosan gyors reflexei vannak és eléggé érdekes a személyisége.

Vélemény:

A grafika nagyon szép, hozza a színvonalat és a zenék is illenek az animéhez. Nekem személy szerint az opening a kedvencem lett. Az anime eseményeiről annyit, hogy leginkább iskolai és szerelmi témát feszeget és vicces jelenetek is helyet kapnak benne. Nekem nagyon tetszik, éppen ezért ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen témájú animéket, valamint aki egy aranyos történettel szeretné eltölteni az idejét.

Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész OVA

 

KategóriákN
Írta: