Neko no Ongaeshi (2002) (magyarul)

Infó:

Eredeti cím 猫の恩返し
Angol cím The Cat Returns
Magyar cím Macskák királysága
Egyéb cím(ek) The Cat Returns the Favor
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2002

Ismertető:

Egy Ghibli filmről van szó, ami szerintem máris elárulja, hogy nem lehet rossz alkotás.

Nos, a főszereplő egy gimnazista lány, Haruka. Kicsit szeleburdi, de nagyon aranyos csaj, aki ráadásul viszonzatlan szerelemtől szenved. Egy nap, mikor a barátnőjével hazafelé sétálnak, Haruka egy macskát lát átmenni az úttesten. A kis állat egy csomagot visz épp a szájában, de elejti, próbálja ismét felszedni, de vészesen közeledik egy autó. Haruka nem tétovázik, a kocsik közé rohanva sikeresen kimenti mindkettőjüket a forgalmas úttestről. A macska pedig két lábra áll, megköszöni neki, hogy megmentette, és ígéri, még meghálálja. Haruka nem akar hinni a fülének. Beszélő macska? Később azonban meglátogatja őt a macskák királya, hogy személyesen is megköszönje, hogy megmentette a fiát. Kap egy okmányt is. Végül otthagyja őt a macskasereglet.
Másnap különös dolgok történnek vele. Házuk előtt macskafű nő, egereket talál az iskolai szekrényében. Kiderül, mindez a macskák bűne, így akarják kifejezni hálájukat. Harukának viszont kezd elege lenni az egészből. Egy macska elkottyantja neki, hogy milyen jó a Macskák királyságában, így Haruka is látni szeretné. Persze közel sem gondolta ezt olyan komolyan, mint négylábú kis barátai. Egy gyönyörű női hang tanácsára felkeresi a Bárót. Ő egy macska, akit már a Whisper of the heartcímű animéből sokan ismerhetnek.
Nos, hiába siet a lány segítségére, Harukát elrabolják. A Macskák királyságának örök lakója marad, ha másnapig nem kerül vissza a saját világába. Itt kezdetét veszi a harc, hogy Haruka ember maradhasson.

A film nagyon bájos, a karakterek között sok a kedves figura. Ami pedig még ennél is érdekesebb volt számomra, az a magyar szinkron. Életemben talán először láttam olyan Ghibli-filmet, amelynek ennyire jól sikerült a szinkronja. Csak gratulálni tudok a csapatnak. Jó szórakozást hozzá.