Neppu Kairiku Bushi Road (2013)

Képtalálat a következőre: „Neppu Kairiku Bushi Road png”

Infó:

Eredeti cím 熱風海陸ブシロード
Angol cím Burning Wind Ocean Earth Samurai Lord
Egyéb cím(ek) Bushilord
Besorolás anime, TV special
Hossz 1 rész
Év 2013

Ismertető:

A múlt
Az emberiséget katasztrófa sújtotta, ami egy aszteroidával érkezett. Az emberek Shinobi-nak nevezték el azt a fajt, ami ezzel a csapással a Földre került. A becsapódás környékét mérgező gázok lepték el és az emberek elmenekültek, hogy megvédhessék magukat. Ebben a reménytelen helyzetben csak egy legenda halvány nyomaiba kapaszkodtak, miszerint egy ősi fegyver van elrejtve az Öreg Városban, amivel elpusztíthatják a Shinobikat. De ehhez a mérgező gázok földjén át vezet az út, és eddig mindenki elbukott, aki megpróbálta megközelíteni a helyet.

Történet
A nemzetet, ami az ősi ereklyét őrizte a fegyverhez, megtámadták a Shinobik és elpusztították. Néhány embernek sikerült kimenekíteni a hercegnőt, akinek feltett szándéka harcolni az ellenséggel és megtalálni a “Szent Fegyver Giga Road-ot”.
Útjuk közben megállnak egy faluban, amit megtámadtak a Shinobik. Ame hercegnő meg akarja védeni a falu lakóit és ekkor segítségükre siet egy fiú, aki a Yagyuu fajba tartozik.

Az emberek régen alkottak egy fajt, ami képes volt harcolni a Shinobik ellen, ez volt a Yagyuu. Az erejük azonban túl nagy volt és a kinézetük félelmetes: elüldözték őket, mert rettegtek tőlük.

A fiú, Suou, megkedveli Ame-t, ezért a kérésére velük tart, hogy megtalálják a Giga Road-ot. Küldetésük azonban még egy Yagyuu segítségével sem olyan egyszerű.

Részletek
Az animét már 2003-ban bejelentették a Gainax, Takara és a Broccoli közös projektjeként, de félretették miután a történet írója, Sunao Yoshida meghalt. 2013-ban azonban, közös projektben elkészítette a Bushiroad, Gainax, Bandai Visual, Nitroplus és a Kinema Citrus. (A Bushiroad főként videójátékokkal: Love Live!; és gyűjthető kártyákkal foglalkozik: Jewelpet Trading Card Game, Cardfight!! Vanguard.) A film után nem sokkal kiadtak egy manga változatot is, Neppu Kairiku Bushi Road Side: Suou címen.

Ajánlás
Egy kedves és megható történet. Úgy érzem, minden megvan benne, ami hozza a 2013-as színvonalat: szép grafika, szerethető szereplőgárda, egy leheletnyi romantikus szál és akció. Amit sajnálok, hogy csak egy 90 perces mozi készült belőle és nem egy sorozat, mert így nem volt rá idő, hogy túl sok mindent kifejtsenek a történetről. Persze annak is megvan az előnye, ha megvan a szellemi szabadságunk, de én azért még remélem, hogy a jövőben lesz ebből egy sorozat is. Mindenképpen megéri megnézni, nem okozhat csalódást.