NHK ni Youkoso! (2006)

Képtalálat a következőre: „NHK ni Youkoso! ico”

Eredeti cím NHKにようこそ!
Angol cím Welcome to the NHK!
Egyéb cím(ek) Welcome to the N.H.K.
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Dátum 2006
Ismertető:
Ez a kettősség jellemzi az animét. Egyszer vicces, máskor viszont szomorú, drámai. Ez nem rossz, sőt! Kifejezetten jót tesz az anime hangulatának. Ezzel szoros kapcsolatban van a grafika, és a zene, ami majdnem tökéletesen illik a helyzetekhez. Néha nagyon magával ragadja az embert, főleg mikor valami szomorú esemény történik. Mégsem ez az anime legerősebb pontja, hanem a történet és a szereplők. Az előbbi már csak azért is sikerült olyan jól, mert egy regényadaptáció ez az anime (Takimoto Tatsuhiko – Welcome to the NHK!), az utóbbi pedig, mert egyrészt elég életszerűek a szereplők (egy-két dologtól eltekintve), másrészt fejlődnek a karakterek. Főleg Tatsuhiro, aki hol pozitív irányba, hol negatív irányba változik.Sato Tetsuhiro-t első éves korában kirúgták az egyetemről. Ez annyira megviselte, hogy egyszerűen bezárkózott a lakásába, és igazából semmi mást nem csinál, mint internetezik egész nap. Ám lassan a 4. ilymódon eltöltött évhez közeledve kezd egy csöppet begolyózni, és egy iskolai ismerősének őrült ötletéből kiindulva arra következtet, hogy ő egy összesküvés áldozata, ezért él ilyen életmódot. De egy nap becsöngetnek hozzá. Meglát egy gyönyörű lányt, Misaki-t. Ennek hatására meg akar változni, de rájön, hogy önerőből erre nem képes. Viszont Misaki ekkor az orra alá dug egy szerződést, amiben vállalja, hogy kigyógyítja betegségéből. Így elkezdődik Sato korántsem egyszerű története, ami tele van poénnal, és drámával.

A zenére külön is kitérnék … pontosabban az openingre és az endingekre. Az openingünk egy átlagos J-POP szám. Semmi különös nincs benne, igazából nem is nagyon illik az animéhez. Az ending az valami borzalmas. Tisztán kitűnnek belőle a dementiás vonások, annyira elborult. Nem hinném, hogy van olyan ember, aki külön is hallgatná, de szerencsére az ending2 megmenti a helyzetet, ugyanis az szerintem jól sikerült. Kissé melankólikus, de egy kellemes J-POP szám.

Szerintem a GONZO most is megmutatta, hogy milyen jó csapat, és hogy nem szabad lebecsülnünk. Szerintem sokak kedvence lesz a Welcome to the NHK, hisz egyszerre vicces és drámai, ráadásul nagyon jól kidolgozottak a karakterek. Meg merném kockáztatni, hogy ez egy alapmű, és hogy 2006 egyik legjobb animéje.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
13. rész 14. rész 15. rész 16. rész 17. rész 18. rész
19. rész 20. rész 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész

 

KategóriákN