Nichijou TV (2011)

Képtalálat a következőre: „Nichijou ico”

Eredeti cím 日常
Angol cím My ordinary life TV
Egyéb cím(ek) Everyday Life
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2011
Ismertető:
A Nichijou-t eredetileg Keiihi Arawi vígjáték mangájaként ismerte meg a nyilvánosság. A manga 2006. decemberében indult útjára a Kadokawa Shoten Shounen Ace magazinjában, 2007. márciusától 2008. júliusáig pedig a Comptiq magazinban is futott. Az animeváltozatért a Kyoto Animation a felelős, akik 2011. áprilisa óta dolgoztak a 26 részes sorozaton. Előtte majd egy hónappal jelent meg a 0. részre elkeresztelt OVA, amely mint grafikailag, mint stílusilag nagyon gyengére sikerült a sorozathoz képest. 2011. júliusában már PSP-játék is született a dologból.

Mindennapi életem

Alapjáraton a mindennapi életünk úgy indul, hogy felkelünk, majd túléljük a napot és visszafekszünk aludni. Ám mi van, ha kicsit kiforgatjuk azt a sarkaiból s belerakunk egy pillangószárnyú kulcsos androidot, egy 8 éves, gyerekes szupertudóst, egy beszélő macskát, egy yaoi-kedvelőt, egy lyukasfejű és egy nagyon elvont lányt, egy túl félénk tanárnőt, egy szarvassal birkózó iskolaigazgatót és megannyi más szatirikus karaktert? Hát ez a mindennapi élet nem lesz átlagos, az tuti…

Vigyázat! Nagyon elvont!

A sztorit ezzel már le is írtam. Epizodikus és a mindennapi életet veszi alapul. Kimondott főszál nincs, nem is kell keresni, az egész lényege a szórakoztatás, amit viszont garantál… persze, ha fogékony vagy az elvont dolgokra… a nagyon elvont dolgokra. Így biztos, hogy minden rész tartogat valami újat a számodra, valamit, amivel meg tud lepni. Ha ez nincs meg, akkor egy üres és unalmas sorozatot fogsz végigszenvedni.

A grafika eléggé letisztult, elsőre kicsit furának tűnik, viszont meglehetősen érdekes azáltal, hogy olyan, mintha az egészet ceruzával rajzolták volna. A színek se túl harsányak, hanem kellemesen élénkek, szemet pihentetőek. A kikapcsolódáshoz nagyon jól illő munkát készítettek, valamint az akciószerűre vett jelenetek és a kameramozgások is nagyon találóak. Látszik rajta, hogy játszadozik a komolysággal és a komolytalansággal.

A hangok közül talán nagyon találó pörgős openinget és a kellemes, lágy endinget tudnám kiemelni. Mindkettőt szívesen hallgatja végig az ember. Egyszerre mutatja a sorozat két arcát: a pár pillanatos-perces jelenetek dinamizmusát és a hosszabb részek egy-egy lassúzó egységét. A szinkronhangok is igen találóak lettek, nem egyszer igazi karaktert adnak a figurának (pl. Mio dühkitörései és Yuuko agyament pillanatai fenomenálisak). Az effektek terén kicsit visszafogottak, viszont ütősek lettek.

OVA után Mennyország

Akinek az OVA ismertetőjében elvettem a kedvét tőle, most visszanyerheti itt: az OVA ugyanis a sorozathoz képest tényleg igen gyengére sikerült. Szerintem kifejezetten az elvont dolgokat kedvelőknek ajánlott darab

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

KategóriákN
Írta: