NieA Under 7 (2000)

NieA Under 7 ICON by Animegun

Eredeti címニアアンダーセブン
Angol címNieA under 7
Egyéb cím(ek)NieA_7
Besorolásanime, TV
Hossz13 rész × 23 perc
Dátum2000.04.26 – 2000.07.19
Ismertető:
A jövőben, a 21. században lezuhan egy alien űrhajó, és az űrlények letelepednek a Földön, és beilleszkednek az emberek közé. (Kívácsi lennék, hogy csinálták, hogy minden baj nélkül csak úgy letelepedtek…)
A történetünk egy kis városban játszódik, ahol Chigasaki Mayuko-t ismerhetjük meg; kevés a pénze, ezért alkalmi munkákból keresi meg a kenyerét, nincsen sok barátja és a szobája se nagy. Ez teljesen úgy hangzik, mint egy lány normális élete, ha nem fészkelte volna be magát a szobájába egy űrlény, Niea, aki ráadásul lusta, egyfolytában éhes, hobbija a szemétgyűjtés és a baj okozás, ráadásul ha valami baj történik, általában (mindig) a lány a hibás. Az élete még így is nehéz, de még az űrlényre is ő keres. Mayuko-t a kis városban sokan ismerik, mindenki kedveli és kedves lánynak tartják, de ha Niea az idegeire megy, akkor villámokat szór. Továbbá még megemlíteném Mr. Yoshioka-t, aki a nyilvános fürdő kazán-mestere, és enyhén piromániás; vagy az ufó őrült Chiaki-t. A történet a nem hétköznapi mindennapjaikat meséli el.
A grafika nem tetszett annyira, pedig a sorozat 2000-es, és ekkor már egész jó grafikájú animék készültek, de a karakterek rajzolása egyszerű és néha még ronda is. A hátterekkel nincs ilyen gond, szerencsére sok apró részletet lehet észrevenni. A zenéről is sajnos csak keveset mondhatok, az opening nem tetszett, az animében pedig szinte nincs zene, az ending viszont kitűnő, nagyon tetszett.
Ez egy olyan anime, ami tetszett, de ha kihagyták volna az űrlényeket, még akkor is kaptunk volna egy szép történetet, hisz elég sok rész foglalkozik azzal, amikor csak a lányt és életét mutatja be. Emiatt sokszor úgy éreztem, mintha két különböző történetet néznék. Az egyikben egy iskolás, dolgozó lány életét, a másiban pedig ugyanezt, csak megbonyolítva egy pár űrlénnyel (pl. Niea).
A sorozat tele van humorral, egy kis akcióval és egy csipetnyi normális élettel. Ennek az egyvelege ad egy jó animét, ami hibái ellenére jó szórakozást nyújt és ezért ajánlom nyugodt szível mindenkinek, aki meg akarja nézni.:)
Online részek:
 01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
 06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
 11. rész 12. rész 13. rész

 

CategoriesN