Nils no Fushigi na Tabi (1980-81) (magyarul)

Képtalálat a következőre: „Nils Holgersson ico”

Infó:

japánEredeti cím ニルスのふしぎな旅
Angol címAngol cím Wonderful Adventures of Nils
Magyar címMagyar cím Nils Holgersson csodálatos utazása a vadludakkal
Egyéb cím(ek) Nils Holgersson
Besorolás anime, TV
Hossz 52 rész
Év 1980 – 1981

Ismertető:

Előszó
1906-ban a svéd kormány pályázatot hirdetett egy olyan ifjúsági olvasókönyv megírására, amelyből a gyermekek szórakoztató módon, mégis hitelesen ismerkedhetnek meg a környezettel, az állat- és növényvilág szépségeivel. Így született meg Nils Holgersson, a törpévé varázsolt kisfiú története, aki vándorútra kel a vadludakkal.

Történet
Nils teljesen hétköznapi kisfiú volt eltekintve attól a rossz tulajdonságától, hogy rendszeresen kínozta családi gazdaságuk állatait. Amikor egy napon a szülei elmennek otthonról, egy kismanó bukkan fel, akit Nils ugyancsak elkap és kínozni kezd. A manó hiába rimánkodik, Nils nem engedi szabadon a manót. Gonoszsága elnyeri méltó büntetését: a manó törpe-méretűvé varázsolja, és ettől kezdve megérti azt is, miről beszélnek az állatok. Amikor Nils rájön, hogy korábbi gonoszságai miatt a háziállatok nagyon dühösek rá, elmenekül előlük: megkapaszkodik egy Márton nevű, költözni készülő lúd tollába, és elkezdődnek izgalmas kalandjai, melyek során megtanulja szeretni és tisztelni a természetet!

Vélemény
Véleményem szerint egy nagyon jó, kalandos anime gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen ők ezen nőttek fel. A grafikája elég szép, bár egy átlagos anime nézőnek mai szemmel kicsit furcsa lehet, hisz régebbi animéről van szó. A zenei aláfestésekre sem lehet panasz, jól kitalálták a rendezők. Ajánlom azoknak, akik egy kicsit ki akarnak kapcsolódni, nézzék meg a csodálatos, immár klasszikus sorozatot, amely egyszerre szórakoztatja és oktatja kis nézőit!

KategóriákN