Ninja Scroll (magyarul) (1993)

Képtalálat a következőre: „Ninja Scroll ico”

Infó:

Eredeti cím 獣兵衛忍風帖
Angol cím Ninja Scroll – The movie
Ninja Scroll
Egyéb cím(ek) Ninja Scroll movie
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 1993

Ismertető:

A történet elején megismerhetjük Kibagami Jubeit, a páratlan harci képességekkel rendelkező vándort, aki zsoldos harcosként tengeti napjait.
A másik szálon Shimoda tartományban lemészárolnak egy ninja klánt, aminek az egyetlen túlélője Kagero, a ninjalány, akit a sors összehoz Jubeijel. A vándor megmenti a lány életét, aki mellészegődik.

Egy furcsa öregember megmérgezi Jubeit és azzal zsarolja, hogy végre kell hajtania egy fontos feladatot, hogy megkapja az ellenmérget.

Megtudhatjuk, hogy Jubei egykori csapatvezetője, Gemma nagyúr visszatért a halálból és magával hozta Kimon Nyolc Démonját. Ezek a lények egyedi természetfölötti képességekkel
rendelkeznek és természetesen összeütközésbe kerülnek főhősünkkel, már csak azért is, mert Gemmát annak idején ő fejezte le.
A vándor kénytelen egyenként szembeszállni az egyre veszélyesebb démonokkal, például Tesszaijal, a hatalmas kőemberrel, akinek kedvenc szórakozása, hogy embereket vág félbe.

Jubei és Kagero szerelmesek lesznek egymásba, ám szerelmük nem teljesedhet be, mivel a lányt gyermekkora óta mérgezték és így bárki, aki “hozzáér”, meghal.

Jubei és Kagero a különös öregember társaságában megpróbálja felgöngyölíteni a szálakat, ami egy arannyal megrakott hajóhoz, a sötét sógun hadseregéhez és egy halhatatlan démonhoz vezet, aki mindenáron végezni akar hőseinkkel.

Tragédia, nagyszerű harci jelenetek, izgalmas, életszerű párbeszédek.
A kidolgozottság jellemző a nyolcvanas évekre, de a történet és a cselekmény az egyik legjobb a maga nemében.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Vélemény, hozzászólás?