Nisekoi (2014)

Képtalálat a következőre: „nisekoi ico”

Eredeti cím ニセコイ
Angol cím False Love
Egyéb cím(ek) Nisekoi: False Love
Besorolás anime, TV
Hossz 20 rész
Év 2014
Ismertető:
Gondolom legtöbbünk átesett már az ártatlan gyerekkori szerelem élményén, ahogy én is. Egyszóval ebbe a történetbe mindenki könnyen beleképzelheti magát… Vagy mégse?

 

  • Mindörökké szerelem?


A mű eredetileg egy one-shot mangaként jelenet meg Naoshi Komi tollából a Jump NEXT!-ben. A mű sikerére való tekintettel sorozatként kapott helyet a Weekly Shounen Jumpban. 2013 májusában végleg eldőlt, hogy animeadaptációt kap, ami az idei (2014-es) téli szezonban kapott helyet. Maga az anime egy romantikus komédia, ami ennek ellenére shounen besorolás alatt futva színesíti a palettát. 

A történetünk központjában egy ártatlan és romantikus gyerekkori ígéret áll, amiben egy 5. életévét taposó ifjú „pár” elkötelezi magát a szerelem jegyében egy lakat és egy kulcs segítségével. A fiú megkapja a lakatot, a lány pedig a hozzávaló kulcsot teszi el szerelmének zálogaként mielőtt fájdalmas búcsút vesznek egymástól.

Nálad lesz a lakat, nálam pedig a kulcs. Hordjuk őket magunknál mindörökké, és ha felnőttünk, majd újra találkozunk és kivesszük amit a lakatban elrejtettünk. Aztán pedig házasodjunk össze.

 

  • Tíz év távlatában, avagy a klisé vége:


Megismerhetjük a szerelmes pár egyik tagját Ichijou Raku személyében, aki egy teljesen átlagos, elsős gimnazista fiú, akinek – akármilyen hihetetlen – nincsen semmilyen szuper képessége, nem lő lézert a szeméből, nem tud láthatatlanná válni és bolygót robbantani sem, de… A helyi Yakuza család, a Shuei-Gumi ifjú örököse, ami igen sok problémát okoz mindennapi életének folyásában, ugyanis nem volt még barátnője és nehezen barátkozik az iskolában is, de a tíz évvel ezelőtti ígéret még mindig élénken ég emlékezetében, azt az apróságot leszámítva, hogy már nem emlékszik sem a lány nevére, sem pedig arra, hogyan nézett ki. Vajon ki lehet ez a lány? Ez a kérdés lesz a történetünk fő mozgatórugója… Illetve még van itt pár más dolog is…

Az iskolába menet éppen ezen mereng, miközben egy akrobata mozdulatokkal tarkított arcon térdeléssel színesedik meg amúgy is hányatott sorsú főhősünk reggele, ami egyébként főbb eseményeink elindítója is lesz egyben, hiszen ekkor „ismerkedik” meg Kirisaki Chitogével, az új, szőke, bombázó cserediákkal. Emiatt a későbbiekben még hatalmas problémákkal kell szembenéznie, mint például a város pusztulása vagy az egyre gyülekező kulcsok, de ne rohanjunk ennyire előre, ugyanis…

Ichijou-kun szerelmes egy bizonyos osztálytársába, még pedig Onodera Kosaki személyébe, aki egy félénk, visszahúzódó, csendes és csupa szív lány. Mondhatni tökéletes barátnő típus. Hogy ez miért is fontos? Nos azért, mert a másik főhősnőnkkel, Kirisaki Chitogével (aki egyébként Onodera szöges ellentéte) való megismerkedése egy hatalmas bélyeget tesz az amúgy is ügyetlen yakuza örökösünk gyenge próbálkozásaira, hogy kimutassa érzelmeit szerelme iránt és szert tegyen élete első barátnőjére, amivel tovább bonyolítaná az egyébként is komplikált helyzetet.

Hogy miért is komplikált? Azt megtudhatjátok, hogy ha megnézitek az első részt! Azt megígérhetem, hogy ennél már csak érdekesebb és bonyolultabb lesz, de semmi esetre sem érthetetlen vagy értelmetlen.

 

  • Egyes szám első személy, azaz én…

 

Mindenképpen nézd meg legalább az első részt, mivel…


Leszögezném, hogy baromi nehéz egy spoilermentes ismertetőt írni erről a műről anélkül, hogy felfedném az apróbb titkokat, amik már az első részt élvezetessé teszik és közben azért a kedves olvasó figyelmét is felkelteni rá, mivel a történet lassan bontakozik ki és pont az egyszerűségben rejlik a varázsa, amit nem akarok lerombolni. Tehát nyugodtan vágjon bele mindenki, egy részbe még senki sem hal bele, de el tudja dönteni, hogy érdekli-e eme mű vagy sem.

Én személy szerint a mangával ismerkedtem meg előbb, ami nagyon megtetszett már az első pár fejezet után és hasonló reményeket fűzve az animéhez vágtam bele a megnézésébe. Nos azt kell mondjam, hogy méltó lett hozzá az anime, hála a SHAFT stúdió munkásainak, akiknek az igen csak egyedi keze nyoma érződik az animén. Aki látta a Monogatari Series bármelyik részét, a Denpa Onna To Seishun Otokót vagy akármelyik másik terméküket, az érezni is fogja ezt, de szerintem könnyen el lehet vonatkoztatni ettől, mivel az én elég kritikus szemem is ráállt körülbelül 2 rész után. A grafikai megvalósítás profi munka, nem is lehet mást mondani róla. A zenék teljesen illenek a sorozathoz, a szinkronszínészek mind kiváló munkát végeztek, tehát erre sem lehet panasz. Aki szereti a romantikus vígjátékokat egy nagyon enyhe ecchivel megfűszerezve, az mindenképpen vágjon bele. Én őszintén kiváncsi leszek, mit hoznak ki belőle, de ami biztos, nekem ott lesz a kedvenceim között.

Online részek:
CategoriesN