No.6 (2011)

header1

Infó:

Eredeti cím NO.6 ナンバー・シックス/

japán
Egyéb cím(ek) No-6, Number 6
Besorolás anime, TV
Hossz 11 rész
Év 2011

Ismertető:

Az emberek már évszázadok óta arra törekednek, hogy minél közelebb kerüljenek a tökéletességhez. Nem csak egyénileg, de társadalmilag is. Azonban miért kell ez nekünk? Egyáltalán képesek vagyunk megteremteni ezt úgy, hogy közben ne legyenek áldozatok? De ha logikusan végiggondoljuk az egészet, rájövünk, hogy a tökéletes igazából nem is létezik…

Atsuko Asano No.6 című műve először light novel formájában látott napvilágot még 2003-ban és egészen 2011-ig futott. Majd szintén 2011 januárjában megjelent manga formájában is az Aria magazin hasábjain. Azonban hamarosan a képernyőkön is találkozhattunk Shionnal és Nezumival, ugyanis 2011 júliusában alighogy befejezték a light novelt, anime adaptáció is készült a No.6-ból, melyet a noitaminA műsorblokkban sugároztak.

Történet

A nem is olyan távoli jövőben járunk. Méghozzá 2013-ban. Azonban a világ itt különbözik az általunk ismerttől.

De mit is jelent ez pontosan? A Babilon szerződéssel. Az utolsó nagy háborúban a lakható területek legnagyobb része elveszett, és az emberiség betiltotta a katonai erők birtoklását. A megmaradt hat ország városállamokat alapított hat régióban. A főszereplő Shion is egy ilyen régióban él, méghozzá a Hatos zónában, azon belül is a Chronosban. A Hatos zóna 3 fő részre osztható. Az első a Chronos, utána az Erdő kert, majd az Elveszett város. A zóna közepén pedig a Hold Cseppje található, ami a város központja.

Shion a legnagyobb elithez tartozik. Fiatalsága ellenére rendkívül okos és magas IQ-val rendelkezik. Éppen ezért nem is meglepő, hogy felvételt nyert a Speciális tagozatba, ahová csakis az “ifjonc zsenik” kerülnek be. Jövő hónapban el is kezdheti a tanulmányait a tagozaton, legjobb barátjával együtt, aki egy lány és Safunak hívják. Azonban a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogyan azt eltervezik… Shion 12. születésnapján meglepő fordulatot vesz az élete. Ugyanis éjszaka egy ismeretlen fiú bemászik az ablakán, aki amellett, hogy elég zihált kinézetű, még a karján egy hatalmas nagy seb is van, ami első látásra elég súlyosnak tűnik. Itt kezdődik el minden. Ugyanis a fiú menedéket ad egy közveszélyes bűnözőnek, akitNezuminak hívnak. Ő egy “VC”, ugyanis a közveszélyes bűnözőkbe egy Violencia, azaz erőszak chipet ültetnek, hogy ezáltal is könnyen nyomon lehessen őket követni. Ez súlyos következményeket von maga után.

Ugyanis Shiont kizárják a Speciális tagozatból, emellett még Chronosból is költözniük kell édesanyjával, méghozzá az Elveszett városba… Az idő gyorsan telik, s immáron 4 éve élnek édesanyjával az Elveszett városban, aki egy pékséget nyitott, a fiú pedig parkfelügyelőként dolgozik. Azonban úgy tűnik, Shiont itt sem kerülheti el végzete… mivel munkatársával,Yamaseval egy különös holttestet találnak a parkban. A halott férfi nagyon idősnek, legalább 80 évesnek tűnik, azonban hamar kiderül, hogy valami itt nagyon nem stimmel, mivel a halott valódi életkora 31 év. Ezek mellett még a holttestet őrizetbe vették a hatóságok. Shionnak egyre gyanúsabb lesz a dolog, és egyre több kételye támad a tiszta és gondtalan városban, aminek hűséget esküdött. Kételyeit még csak jobban fokozza, hogy Yamase saját szeme láttára hal meg, ugyanúgy mint a 31 éves férfi: vagyis egy szempillantásra megöregszik, és a halála után egy kifejlett darázs fúrja elő magát a testéből. Shion újból hatalmas bajba keveredik… elégedetlenség bűnével vádolják, mivel kételkedett a városban, és ezért a Büntetés-végrehajtási intézetbe szállítják… vagyis pontosabban csak szállítanák, ugyanis a fiúnak egy megmentője akad. Méghozzá Nezumi személyében.

Összegzés

A grafikára és a történetre egyáltalán nem lehet panasz. Bár van, akit a főszereplők “túl közeli” barátsága zavar… viszont én úgy vélem, ez egyáltalán nem ok arra, hogy kihagyják ezt a nagyszerű animét. Ugyanis még csak shounen ai elemek is elvétve találhatóak benne. Talán ez az elmélyültebb kapcsolat Shion és Nezumi között annak is köszönhető, hogy az írónő bevallottan mindkét nemhez vonzódik és mivel ez a személyiségéhez tartozik, ezért műveiben is előszeretettel foglalkozik ezzel a témával… persze bizonyos határok között. Egy szó mint száz, bátran ajánlom mindenkinek!

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákN

Vélemény, hozzászólás?