No Game No Life (2014)

Képtalálat a következőre: „No Game No Life ico”

Eredeti cím ノーゲーム・ノーライフ
Angol cím No Game No Life
Egyéb cím(ek) No Game, No Life
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2014
Ismertető:
Történet
A történet egy testvérpárról szól, név szerint Soráról és Shiróról, akik teljesen elhatárolódtak a külvilágtól és csak egy dologgal ütik el az időt, ez pedig a videójáték. Imádnak játszani és kockáztatni, a főszereplők rendkívüli képessége az agyukban és mérhetetlen bizalmukban rejlik. Ám egy nap kapnak egy titokzatos e-mailt egy ismeretlentől, aki kihívja őket egy sakkjátszmára. A testvérpár élvezettel veszi a kihívást, amit később sikerül is megnyerniük. Egy isten varázslata folytán bekerülnek egy fantasy világba, amit 10 szabály ölel körbe. Nincsen konfliktus, nincs erőszak sem háború, itt mindent csakis játékokkal oldanak meg. A két főhős örül ennek a világnak és bele is vetik magukat, hogy minél több játékban győzzenek, hisz egy jelmondatuk van: Az Üresek sohasem veszítenek!

Az Animéről:
Az anime mérhetetlenül jó, nagyon humoros és komoly is egyben, jól adagolja a néző számára, hogy mit akar elmondani, nagyon tudatosan van felépítve, akkor nyomnak el egy poént, amikor kell, és akkor veszik komolyan a helyzetet, amikor kell. Sora és Shiro kapcsolata is rendkívüli, imádják egymást, már-már zavarba ejtően, mintha szerelmesek lennének egymásba, de igazából mérhetetlen szeretet öleli őket körbe, mivel elfordultak a világ elől és csak egymásra számíthattak.
2014-es anime színvonalát hozza, gyönyörűen ábrázolja a világot, előtérbe helyezi a változatos színvilágot, ami sokat dob az anime hangulatán. A hangok kifejezetten jók, néha azt vettem észre, hogy precízen figyelnek, hogy miként dobják fel a hangulatot még jobban. Az opening megszokott, a rajzolás remek, egy negatív dolgot nem lehet felhozni ellene, annyira jól van összerakva az egész. Rég nevettem ilyen jóízűeket, mert a szituációk sem megszokottak, így a poénok sem. Ecchiről beszélünk, de abból is a legszerényebb fajtáról. Nem ez a fő témája és nem ezért fogjuk nézni vagy szeretni, de kétségkívül nincs megvetve a téma, de nem erre fektetnek hangsúlyt… hanem mire?

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
Special:
01. rész 02. rész 03. rész
04. rész 05. rész 06. rész

 

KategóriákN