Noblesse: Awakening (2016)

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Képtalálat a következőre: „Noblesse: Awakening png”

Infó:
Eredeti cím Noblesse: Awakening
Angol cím Noblesse: Awakening
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, ONA
Hossz 1 rész × 32 perc
Dátum 2016.02.04


Ismertető:

Az idők kezdete óta élnek köztünk természetfeletti lények, akik a háttérből egyengetik az
emberiség útját, amiért az emberek nemeseknek, uralkodóknak vagy isteneknek tekintették őket.
Ám létezik egy, aki az összes többi ilyen lény felett áll. Megvédi és irányítja is őket.
Ő a nemesek legnemesebbike, a Noblesse

Történetünk kezdetén Cadis Etrama Di Raizel, a nagy hatalmú vámpír felébred 820 éven át tartó álmából, és egy számára teljesen ismeretlen világban találja magát. Első cselekedeteként felkeresi hűséges szolgáját, a hírhedt Frankeinsteint, aki a jelenben a jó nevű Ye Ran Középiskola igazgatója. Az ő javaslatára Raizel úgy dönt, kihasználja fiatal megjelenését és maga is beiratkozik az iskolába, információkat gyűjtve ezzel a modern világról. Az osztályában hamarosan barátokra is talál Yusuke, Manabu és a bájos Emi személyében.
Szűkszavú hősünk azonban nem sokáig élvezheti a középiskolások nyugodt és gondtalan életét. Az emberkísérletekben is érdekelt Szervezet tagjai, akik Raizel koporsóját is a felszínre hozatták a tenger mélyéről, semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy megszerezzék a vámpír hatalmát, veszélybe sodorva ezzel Raizel újdonsült iskolatársait is.

Karakterek

Cadis Etrama Di Raizel, egy halhatatlan vámpír, akinek a hatalma nem ismer határokat. Puszta megjelenése mellett minden szava méltósággal teli és tekintélyt parancsoló. Ugyanakkor a modern kor vívmányaival kapcsolatos hiányos ismeretei gyakran egészen mulatságos helyzetekbe sodorják őt, amiket a környezetével szemben ugyanúgy sztoikus nyugalommal kezel.

Frankeinstein titkon Raizel hűséges szolgája már évszázadok óta, míg a külvilág számára egy középiskola kissé különc igazgatójaként tevékenykedik, és nagy gondot fordít az új generációk megfelelő oktatására. Túlzott szolgakészsége miatt sokszor félreértelmezi szűkszavú gazdája mondandóját, ami humoros szituációkhoz vezet kettejük között.

Tashiro Yusuke (eredetileg Han Shinwoo) az osztály bajkeverője, valamint az első diák, akivel Raizel találkozik és barátságot köt. Reménytelenül szerelmes Emibe, és minden helyzetben bátran kiáll a barátaiért.

Kaze Manabu (eredetileg Woo Ik-Han) Yusuke osztálytársa és legjobb barátja, a számítógépek és a programozás szakértője.

Iwata Emi (eredetileg Yuna Suh) egy elbűvölő, csendes és barátságos középiskolás lány, akibe Yusuke már régóta szerelmes.

Megvalósítás

A Son Jae-Ho által írt és Lee Gwang-Su illusztrációval ellátott koreai shounen manhwa sorozat, a Noblesse most már nemcsak hazájában örvendhet kiugróan magas népszerűségnek. A Production I.G animációs stúdió jóvoltából már Japánban is bemutatkozott a történet egy 32 perces ONA epizód formájában, a CrunchyRoll pedig gondoskodott róla, hogy az egész világon megtekinthető legyen az angol felirattal ellátott, japán szinkronnal készült animeadaptáció.

Rajzolás: a Production I.G-től csakis a legjobb minőségre számíthat a néző, és szerencsére ezúttal sem kellett csalódnunk a stúdióban. A karakterrajzok egytől egyig minőségiek, különösen a két főszereplő, Raizel és Frankeinstein megjelenése, akik minden jelenetükben tökéletesek és részletesen kidolgozottak. De emellett a három diák, valamint az ellenfelek is egységesen szép ábrázolást kaptak. Az animációról szintén csak pozitívan tudok írni. A mozgás folyamatos, a harcok közepette sem torzulnak feltűnően a karakterrajzok. A koreográfia pedig kiváló, ami kellően látványossá és élvezetessé teszi még a kisebb összecsapásokat is. Egyedül a hétköznapi életből vett háttereken spóroltak egy kicsit, de még ott sem annyit, hogy elrontsa az élményt. A látvány tehát minden szempontból elsőrangú.

Hang/Zene: mivel az epizód a japán piacra készült, így természetesen minden karakternek japán szinkronhangja van. Ezek mindegyike jól illett a saját karaktertípusához. Az aláfestő zenéket is sikerült az adott jelenet stílusának megfelelően összeválogatni, de kiemelkedőnek nem nevezném őket. Az OP-ED páros pedig bár rajzolásban egyszerű, az ének nélküli zenével azonban roppant stílusosnak mondható.

Karakterek: a harminc perces játékidő nem sok lehetőséget nyújt a karakterek kibontakozására, így ők teljesen alá vannak rendelve a cselekménynek, miközben megmaradnak az alap sztereotípiáknál. Raizel és Frankeinstein a vagány bishounenek, Yusuke a forrófejű bajkeverő, Manabe a szokásos geek srác, míg Emi a folyton bajba kerülő hölgy szerepét tölti be. Aki ennél jobban meg szeretné ismerni őket, annak a manhwába kell beleolvasnia.

Történet: van itt minden, ami egy modern környezetbe ágyazott, kellően sötét és véres shounenhez szükséges. Vámpírok és egyéb halhatatlanok, genetikailag módosított szuperemberek, titkos szervezetek és összeesküvések, természetfeletti harcok és persze egy kis iskolai élet, némi humorral megtoldva.
Az epizód fél órában feldolgozza a manhwa első szezonjának teljes cselekményét, azaz nagyjából 90 fejezetet úgy, hogy a történet kulcsfontosságú eseményei és az ellenfelek motivációi mind benne vannak, a humor és a slice of life részeket azonban kihagyták az adaptációból.
Ami a manhwa olvasóinak még furcsa lehet, hogy egyedül a középiskola neve maradt meg Ye Rannak, de azt leszámítva a cselekmény valószínűleg Japánban játszódik, mivel a helybéli karakterek mind át lettek keresztelve japán nevekre.

Ajánlom

Elsősorban a manhwa rajongóinak, mert a cselekmény pontról pontra követi az ott leírtakat, és számukra lesz a legnagyobb élmény mozgásban látni a minőségi rajzolással megjelenített szereplőket. De rajtuk kívül mindenki más is tehet vele egy próbát, aki szereti a sötét hangulatú és harc központú shouneneket, a bishounen vámpírokat, vagy csak egy kis ízelítőt szeretne a nem véletlenül olyan népszerű manhwa történetéből.