Noir (2001)

norrrika

 

Infó:

Eredeti cím ノワール
Angol cím Noir
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2001

Ismertető:
A mai kor Párizsában járunk. Itt tevékenykedik Mireille Bouquet, egy bukott korzikai maffiacsalád egyetlen életben maradt tagja. Jelenleg igen jól kereső munkája van, bérgyilkos a hivatása. Egy alkalommal egy gimnazista lány kéri a segítségét, de tárgyalás helyett lövöldözés kezdődik, a lányt ugyanis sokan akarják, van aki élve, van aki holtan. Végül sikerül elmenekülniük és ideiglenes szövetségre lépnek egymással.

A gimnazista lány neve Kirika, habár tudja magáról, hogy ez nem az igazi neve. A történet kezdete előtt nem sokkal tért magához egy szobában. Egy iskolai egyenruha, egy pisztoly, egy különös zsebóra és egy diákigazolvány várta, semmi több. Természetesen meg akarja tudni, hogy kicsoda és ehhez segítségre van szüksége.

Kirika rejtélyes módon igen jártas a közelharcban és a kézifegyverek használatában, így Mireille örül a segítségének. Azonban tart is a másik lánytól, már ismeretségük kezdetén tisztázza vele, hogy miután minden kiderült, meg fogja ölni.

Folynak az események, hullanak az emberek. Nem csak azok, akiket megbízásból kell megölniük, hanem egy titokzatos szervezet tagjai is, akik mindig feltűnnek az útban.

Ahogy haladunk a végkifejlet felé, egyre többet tudunk meg erről a szervezetről, a Soldatsról, mely már ősidők óta létezik, és ez idő alatt behálózta a világot. Kirika és Mireille is kapcsolódik hozzá, vagyis kapcsolódtak a múltban, és Mireille családjának halálában is benne volt a kezük. Hogy miképpen és hogy mit akarnak, azt nem árulom el, nézzétek meg inkább!
KategóriákN