Noragami (2014-16)

Képtalálat a következőre: „noragami ico”

Infó:

Eredeti cím ノラガミ ノラガミ OVA
Angol cím Nincs Nincs
Egyéb címek Noragami Noragami OAD, Noragami OVA
Besorolás anime, TV anime, OVA
Hossz 12 rész × 24 perc 2 rész × 24 perc
Év 2014 2014

Ismertető:

Történetünk főhőse egy Yato nevű ex-hadisten, aki a jelenkor kevés háborúi miatt elfelejtődött. A fő célja épp ezért egy szentély és követők szerzése. Ehhez aprópénzért a hozzá imádkozó emberek kívánságait kell teljesítenie. Ebben lesz segítségére a többi főszereplő: egy Hiyori nevű középiskolás lány és egy Yukine nevű fiú, akiből az isten Regáliája, avagy fegyvere lesz. Sokan azonban akadályozzák is célja elérésében. Megismerhetjük a túlvilág gonosz szellemeit és isteneit, akik folyamatosan az emberek megrontásán és zavarkeltésen munkálkodnak. Azonban mint a legtöbb shonen animében, az önös célt itt is felváltják majd nemesebb célok, például valaki bármi áron való megmentése.

A túlvilági elemek bemutatásán és az akción kívül egy kis dráma, pár poén és néhány igazán felemelő pillanat is helyet kap az animében, valamint folyamatosan egyre többet tudunk meg a szereplőkről. Az anime kép- és hangi világa lenyűgöző, gyönyörű dallamokkal a legmegfelelőbb pillanatokban, nem említve a fülbemászó OP-t és ED-t.

Pár klisét leszámítva (például sokszor ismételt félperces átalakulások) igazán érdekes anime, a szezonon belül pedig egyenesen kiemelkedő. A sorozat 12 részes és már az első rész jól átadja a hangulatát, az alapján el lehet dönteni, folytatni kívánjuk-e vagy sem. Így az első részt mindenkinek ajánlom, és szerintem azok, akik kedvelik a kicsit komolyabb akció-shouneneket – akárcsak jómagam -, folytatni is fogják.

KategóriákN

Vélemény, hozzászólás?