Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Love Come o Zenryoku de Jama Shiteiru (2013)

Képtalálat a következőre: „NouCome ico”

Eredeti cím 俺の脳内選択肢が, 学園ラブコメを全力で邪魔している
Angol cím My Mental Multiple-Choice Power Is Completely Ruining My School Romantic Comedy
Egyéb cím(ek) NouCome
Besorolás anime, TV
Hossz 10 rész
Dátum 2013
Ismertető:
Történet és főszereplők

Történetünk főszereplője Amakusa Kanade, aki az anime kezdeténél még csak egy egyszerű iskolás srác. Ám ez nem marad így túl sokáig, mivel iskolába menet megpillant egy felnőtteknek szóló magazint, szerencséjére a széljárás a szeme előtt kinyitja az újságot, ám ekkor valami fura történik vele. Hirtelen két választási lehetőség jelenik meg előtte: Egye meg az újságot, vagy nyomja az arcába és szagolgassa a nyílt utcán. Természetesen egyiket sem kívánkozik megtenni, viszont ha nem hajlandó választani, szörnyű fejfájás jön rá. Ezért kénytele döntésre bírnia magát. Ez az úgymond “mentális döntés” átok. Innentől kezdve mindennap többször rájönnek ezek a választások, melyek egyre idiótábbakká válnak, viszont lesznek, amelyek viszonylag kellemesek vagy legalábbis nem szörnyűek.
Később az iskolában megismerkedünk Kanade barátaival, a visszahúzódó, ám mégis élénk Yukihira Furano-val, és az aranyosan zakkant Yuuouji Ouka-val. Mind a hárman az iskola egy különös, diákok által létrehozott csoport tagjai, melynek neve “Visszataszító 5-ös”: azok, akiket a többi diák beszavaz közéjük. Mindannyian eléggé furcsa figurák (tehát senki sem önszántából kapta a titulust). Az első epizód végén viszont bepottyan (SZÓ SZERINT) egy Chocolat (ezt a nevet ő adja magának, mivel szereti a csokit) nevezetű karakter, akit Isten küldött Kanade-hoz, hogy segítsen a feladatokban, melyekkel felszabadíthatja magát az átok alól, de ha akár egyetlen feladatot is elront vagy nem teljesít a megadott időn belül, örökké rajta marad az átok. Chocolat egy életvidám, olyan gondtalan fajta, mivel nemigen tudja, mi is lenne a dolga, és Kanade nem kötelezi őt semmilyen feladatra. Későbbi részekben becsatlakozik az iskola egyik bálványa, a diákelnök, Seira Kokubyakuin. Egy olyan húgfajta karakter, Yuragi Hakoniwa, aki mindenkit Onii-chan-nak (Bátyó) vagy Onee-chan-nak (Nővérke) szólít, mely valakit örömmel, valakit dühvel tölt el. Mellettük egy olyan (kicsit beképzelt) szőke gazdag lány, Ayame Reikadou és Yawakaze Konagi egy afféle MOE (érthetetlen okokból mindenki szereti) karakter, kissé ügyetlen és félénk, viszont minden tőle telhetőt megtesz, hogy elérje céljait

További szereplők

Emellett a fontosabb szereplők között található még egy erősen loli kinézetű tanár, Douraku Utage, aki fiatal korában rendelkezett ugyanazzal az átokkal, mint Kanade és megpróbálja tanácsokkal ellátni főszereplőnket. És mellette egy furcsa (ronda) kinézetű szomszédnő, Gondou Daiko, aki feltehetőleg erős kötődést érez Kanade iránt, mind érzelmileg, mind testileg. O.o

Karakter kidolgozások

Vannak nagyon komolyan megmunkált egyedi karakterek és szinte teljesen sablonosak is, viszont szinte mindenki szerethető.

Ajánlás

Természetesen mindenkinek ajánlom az animét, mivel szinte minden stílus kedvelőinek megfelelő kikapcsolódást szolgáltat. Én csak ajánlani tudom, mivel stílusával, poénjaival, komoly jeleneteivel és karaktereivel teljesen megfogott és szinte “Függőjévé” váltam az animének.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész
 06. rész  07. rész  08. rész 09. rész  10. rész
Ova

 

KategóriákO
Írta: