NTERSTELLA 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem

Képtalálat a következőre: „INTERSTELLA 5555 png”

Infó:

Eredeti cím インターステ땨�/

japán
Magyar cím Daft Punk: Interstella 5555
Egyéb cím(ek) Interstella 5555, Interstella, Daft Punk & Leiji Matsumoto’s INTERSTELLA 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2003

Ismertető:

Röviden: egy földönkívüli zenekart elraboltat egy elvetemült földi menedzser, hogy a Föld legsikeresebb bandájává tegye őket. (Őt magát pedig még gazdagabbá…)

Először is, szögezzük le, ez a film szigorúan véve nem egészen anime, készítői ugyanis részben franciák (a Daft Punk együttes tagjai). Ugyanakkor Leiji Matsumoto egy komoly név a szakmában, és más nagy animés adatbázisokban is szerepel, ezért egy ismertetőt szerintem mindenképpen megér.

Röviden a keletkezéséről: a Daft Punk francia house-bandának 1999-ben az az ötlete támadt, hogy animációs musicalt készítenek “Discovery” című albumukból. Mivel az együttes tagjai nagy rajongói Leiji Matsumoto munkáinak (különösen a “Captain Harlock”-nak), elhatározták, hogy terveikkel felkeresik Japánban. Az ötlet Matsumoto-san tetszését is elnyerte, így 2000-ben hozzákezdtek a megvalósításhoz, a mű 28 hónap alatt készült el, 2003-ban bemutatták Franciaországban, és Japánban is, valamint vetítették a 2003-as cannes-i filmfesztiválon. (A film egyes részei videoklipként is futottak, sokaknak innen lehet ismerős.)

A film alapvetően a zenére épülő, kalandos “űrmusical”, ugyanakkor nem marad el a romantikus, sőt, a drámai szál sem, közben pedig bemuatja a Showbusiness sivár világát (a történetet az együttes tagjai írták). Az animáció stílusa a Leiji Matsumotóra jellemző, bár sokszor látszik, hogy a karaktereket számítógéppel mozgatták meg. Daft Punk és/vagy Leiji Matsumoto rajongóknak kötelező!

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

Vélemény, hozzászólás?