Nyan Koi! (2009)

Képtalálat a következőre: „nyan koi! 512x512”

Infó:

Eredeti cím にゃんこい!/

japán
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2009

Ismertető:

Nyan Koi! Sato Fujiwara shounen mangáján alapszik, mely a FlexComix Blood online magazinban jelent meg 2007.agusztus.10-én, ami még jelenleg is fut, eddig 4 kötetet adtak ki belőle. Az anime 2009.október.02-án debütált.

Történet:
Junpei Kousaka olyan második éves középiskolai diák, aki utálja a macskákat, és allergiás is rájuk. Persze ha ez nem lenne elég, a lány, akiért a szíve repdes, Kaede Mizuno imádja a macskákat. Egy nap, miközben az iskolából sétál hazafelé, Junpei belerúg egy üres üdítős dobozba, és sajnos pechjére a helyi Neko Jizou-sama (a macskák őristensége) feje lerepül a helyéről. És ezek után büntetésképpen Junpeit megátkozza Neko Jizou-sama, aki ezek után képes lesz megérteni a macskák beszédét, köztük a saját neveletlen macskájukat is, Nyamusasu-t. Mindazonáltal ha nem teljesíti a macskák 100 kívánságát/kéréseit, akkor az átok lesújt rá és ő maga is macskává fog változni… Vajon képes lesz minden helyzetben teljesíteni Junpei a macskák kívánságait?

Szereplők:
Junpei Kosaka (高坂 潤平 Kosaka Junpei):
Főszereplőnk az anyjával és a nővérével él együtt, akik imádják a macskákat és így Junpei problémájában egyáltalán nem tudnak segíteni, miszerint halálosan allergiás a macskákra. Azonban egy zűrös napon véletlenül megrongálja a helyi macskaistenség szobrát, és így egy különleges képességet kapva hallja a macskák beszédét, ugyanakkor kárpótolnia kell a macskaistenséget azzal, hogy teljesítenie kell a macskák 100 kérését, különben ő maga is macskává fog változni, és a macskaallergiája miatt bele fog halni.
Kaede Mizuno (水野 楓 Mizuno Kaede):
Junpei osztálytársa és áhított szerelme, aki észre sem veszi Junpei érzéseit. Kaede annak ellenére, hogy imádja a macskákat, a családjának van négy kutyája az otthonában, és így a macskák hajlamosak arra, hogy elkerüljék őt, mivel érzik Kaedén a kutyák szagát.
Kanako Sumiyoshi (住吉 加奈子 Sumiyoshi Kanako):
Junpei gyerekkori barátja és osztálytársai közül az egyik. Általános iskolában egy félreértés miatt ellenségek lettek, ugyanakkor Kanako még mindig érzéseket táplál Junpei iránt.
Chizuru Mochizuki (望月 千鶴 Mochizuki Chizuru):
Chizuru főiskolai hallgató, aki postásként dolgozik, mikor nem vesz részt a fősulis előadásokon. Elégé rossz tájékozódó képessége van, ami ugyebár egy postásra nem jellemző. Ugyanakkor Chizuru egy kicsit perverz is, és szereti bosszantani Junpeit, aki segít neki kézbesíteni a leveleket egy olyan kerületben, ahol ő nem igazán jártas.
Kotone Kirishima (桐島 琴音):
Az idősebbik iker lány, aki fülig szerelmes Junpeiba. Egy fantázia naplót vezet, hogy hogyan cserkészi be nap, mint nap Junpeit. Kotone barátságos általában, és jól viselkedik, de van egy sötét rejtett oldala, ami egy kicsit hátborzongató és kissé őrült is.
Akari Kirishima (桐島 朱莉):
Kezdetben Akari rosszindulatú Junpei felé, mivel a nővére állandóan a nyakán lóg. Megpróbálja elriasztani Junpeit a nővérétől, Kotonétól, hiszen fél, hogy elveszíti nővérét.
Nagi Ichinose (一ノ瀬 凪 Ichinose Nagi):
Nagi magabiztos, lobbanékony és rejtélyes személy. Annak ellenére, hogy lány, elkezdett férfiként viselkedni, mivel az első szerelme visszautasította, aki mellesleg kijelentette, hogy a fiús megjelenése miatt ő olyan, mint a fiúk.

OP/ED/Grafika/Vélemény/Ajánlás:
Az OP gyors, nagyon jól illik az anime hangulatához, a címe “Nyanderful! (にゃんだふる!)” és Yui Sakakibara előadásában hallhatjuk. Az ED lassabb, viszont ez is egészen jól komponált, a sorozat szereplőit láthatjuk felvonulni nagyon aranyos módon, persze hogy chibi karakterként. A szám címe “Strawberry ~Amaku Setsunai Namida~ (Strawberry~甘く切ない涙~)”, amit Asami Imai énekel. A grafika kifejezetten szép, a karakterek és a háttér is nagyon szépen ki vannak dolgozva, nem lehet rá semmi panaszt mondani. Ugyanakkor az anime nagyon szépen követi a mangát és a grafika sem változott semmit. Én mindenképpen csak ajánlani tudom a jelenleg is futó animét és mangát. A humor kedvelőinek meg leginkább ajánlanám, ugyanis humorból nem lesz hiány, az biztos. És a cica imádóknak is mindenképp kötelező darab^^

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét

KategóriákN

Vélemény, hozzászólás?