Nyanpire The Animation (2011)

Japán címEredeti cím にゃんぱいあ The Animation
Angol címAngol cím Nincs
Egyéb címek Nyanpire The Animation
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész x 4 perc
Év 2011
Ismertető:
Figyelem! Egy veszélyes (vagy talán aranyos?) vámpír jelent meg a láthatáron! De mitől lehet aranyos egy vámpír? Erre könnyű választ adni, ugyanis egy vérszívó cicával van dolgunk. Név szerint Nyanpire-vel. Erre a névből is hamar rájöhetünk, ugyanis a “Nyan” a macska mivoltra utal, mivel Japánban sokszor helyettesítik a macska nyávogást ezzel a bizonyos bűvös „nyan” szócskával. Míg a „pire” ebben az esetben vámpírt jelent.

Nyanpire színre lép!
De hol is kezdődött eme különleges és aranyos teremtmény pályafutása? Nyanpire alkotója Yukiusa, aki 2009-ben adta ki a „The Gothic World of Nyanpire” doujinshit. Az anime adaptáció nem sokat váratott magára, mivel a nagy sikerre való tekintettel a Gonzo bejelentette, hogy 2011-ben a vámpír macsek a képernyőkön is látható lesz, Nyanpire The Animation címmel. Megemlíteném még, hogy a rendező és egyben a karakterdizájnért felelős ember a méltán híres Takahiro Yoshimatsu, akinek a nevéhez olyan művek karakterdizájnja fűződik, mint a Trigun vagy a Supernatural The Animation.

Vér és nyaa~
Történetünk elején egy szegény és magára hagyott cicussal találkozhatunk, aki az éhségtől már majdnem kilehelte aprócska kis lelkét. Azonban nagy szerencséjére akad egy megmentője, méghozzá egy vámpír személyében. Adott neki saját véréből, ezzel megmentve a cicust, majd ezáltal örök élettel ajándékozta meg. Így született meg Nyanpire a vámpír cica.

A történtek után újból mellé pártolt a szerencse, ugyanis egy Misaki nevű lány befogadta és hazavitte őt. Ezek után szemtanúi lehetünk a vérre szomjazó, ámde nagyon aranyos vámpír macsek mindennapjainak. S még más szereplőkkel is megismerkedhetünk, akik természetesen mind macskák. Az első ilyen szereplő Dokuganryu Masamunya. Akik látták a Sengoku Basara című animét, azoknak bizonyára ismerősen csenghet a név. Ugyanis Date Masamune macskásított karakteréről van szó. De lesz itt még angyal cicus is, név szerint Nyantenshi. S végül, de nem utolsó sorban felbukkan egy sziámi macska is, akit Chachamaru-nak hívnak, s egy hatalmas nagy rózsaszín masnit visel.

Mindenképpen megemlíteném még az endinget, amit Natsuko Asou előadásában hallhatunk egy kedves videó kíséretében. Natsuko Asou neve többek között ismerős lehet a Baka to Test to Shoukanjuu openingjéből, valamint a szintén fülbemászó Ichiban Ushiro no Daimaou endingjéből is.

Összegzés
Végezetül mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a részenként mindössze 4 és fél perces kis animét. De azért macska szeretők és vámpír fanok mindenképpen előnyben. Nyaa~

Online részek:
01. Rész 02. Rész 03. Rész 04. Rész
05. Rész 06. Rész 07. Rész 08. Rész
09. Rész 10. Rész 11. Rész 12. Rész

 

KategóriákN