Omamori Himari (2010)

Eredeti cím おまもりひまり
Angol cím Protective Charm Himari
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2010.01.07 – 2010.03.25
Ismertető:
Az anime előzménye
Az Omamori Himari egy shounen manga adaptáció, melyet Matra Milan írt és illusztrált, és először a Dragon Age-ben jelent meg 2006 májusában. A mangából egyébként készült egy light novel sorozat is, amit Kougetsu Mikazuki írt és Matra Milanillusztrált. Majd az ötödik kötet megjelenésével együtt jelentették be az animét, melyet a Zexcs stúdiójában készítenek. Végül 2010 januárjában el is kezdték sugározni a TV Kanagawa-n.
Történet
Az egész egy átlagosnak induló nappal kezdődik. Mikor is Rinko épp azon fáradozik, hogy Yutot “kiverje” az ágyból, majd miután ezt nem sikerül kiviteleznie, ráküldi Ranmarut, a macskát, mivel Yuto allergiás rá. Iskolába menet Yuto szóvá is teszi, hogy mire volt ez jó. Mire Rinko tudatja, hogy már 16 éves, amiről Yuto teljesen megfeledkezett és elővesz egy talizmánt, amit még nagymamájától kapott, és miközben erről beszélnek, feltűnik egy vadidegen lány, aki nagy meglepetésre még Yuto nevét és korát is tudja. Ezen Rinko megijed és gyorsan elrohan Yutoval. Majd az iskolában egész végig azon is agyal, hogy ki lehetett. Majd ebédszünetben a tetőtéren épp Rinkoval beszélik a lány kilétét, mire feltűnik Masuki Yuto egyik barátja. Viszont elég szokatlanul viselkedik és rátámad Yutora. Majd egyszer csak feltűnik az az idegen lány még reggelről, és megmenti őket. Este viszont továbbra sem engedi el Yutot az a gondolata, hogy ki lehetett az a lány, és hogy mi történhetett Masukival. Már arra készül, hogy alszik, mire hirtelen csak úgy az ágyában találja azt a lányt. Ezen nagyon meglepődik, és azon is, hogy a lány cseppet se akarja visszafogni magát. Viszont Yutot inkább az érdekli, hogy mi is történt, amit a lány el is magyaráz. Az elmondása szerint az amulett, amit Yuto birtokol fel volt töltve varázserővel, mely egészen eddig rengeteg bajtól megvédte. Viszont a tárgy elvesztette a varázserejét, ezért attól a perctől fogva Yuto vonzza az olyan ayakashikat, mint ami megszállta Masukit. A lány megígéri, hogy megvédi majd tőlük. Végül Yuto rákérdez a legfontosabbra, hogy ki is ő, mire a lány elárulja a nevét. Nevezetesen Himarinak hívják, szintén ayakashi, egy macska lány.
Kedvcsinálónak szerintem ennyi elég is lesz.
A szereplőkről röviden:
Amakawa Yuto: Történetünk főhőse, 16 éves srác, akinek ősei démonvadászok voltak. Mivel a nagymamájától kapott amulettje elvesztette a varázserejét, a démonok célpontja lett.
Kuzaki Rinko: Yuto gyerekkori barátja. Miután Yuto elvesztette a szüleit, ő segített neki, hogy továbblépjen. Tetszik neki Yuto, és ezért elég féltékeny a többi lányra, aki Yutoval flörtöl. Egész jó a sportokban.
Noihara Himari: Egy macskalány, szamuráj ayakashi, aki az Amakawa család mellé áll, vagyis Yuto testőre lesz, igencsak rámenős Yutoval szemben.
Vélemény
Az anime szinte teljesen a manga eseményeit követi, mely szerintem egyáltalán nem baj, sőt. Bár az is igaz, hogy egy-két helyen azért egy picit enyhítettek az animén, viszont ez nem rontott a színvonalán. És hogy kiknek is ajánlanám? Azoknak, akik egy jó kis vígjátékra vágynak, egy kis ecchivel megfűszerezve.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákO