One Piece Movie 04 (2003)

Képtalálat a következőre: „One Piece Movie 4 png”

Infó:

Eredeti cím ワンピース デッドエンドの冒険
Angol cím One Piece Movie 04
Egyéb cím(ek) One Piece: Dead End
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2003

Ismertető:

Dead End no Bouken, a One Piece mozifilmek sorának valószínűleg a legtöbbet említett és egyben legkiemelkedőbb darabja.

Tűzfújók, összeverődött bandák, részegen tántorgó emberek, kocsmai verekedések. Ezek jellemzik a felkapott tengeri kikötővárosokat. Azonban egy eldugott helyen valami egészen fantasztikus készülődik…

Luffy és csapata Anabaru szigetének kocsmájában múlatja az időt. Pénzük persze vészesen fogy, Luffy falánkságának köszönhetően. Persze nem tart sokág hogy felfigyeljenek rá: oka van annak, hogy ilyen sok kalóz lebzsel itt. Nami a pénz, Luffy és Chopper pedig a kaland bűvöletének hatása alatt szimatolni kezd, melynek eredményeként eljutnak egy kizárólag kalózoknak fenntartott földalatti helyre. Ebben a hatalmas teremben, 50 méter magasan kocsmák, bárok és kaszinók sorakoznak egymás fölött, és a szalmakalaposok ahová néznek, kalóz zászlókat látnak kifüggesztve. Itt megtudják, hogy másnap egy verseny kerül megrendezésre. Egy verseny, amit kalózok szerveznek kalózoknak és ahol mindent lehet: a Dead End Race. Nami és Usopp aggódnak, mivel a versenyen több száz kalóz, köztük Arlong régi riválisa és még óriások is részt vesznek, de mikor Nami meghallja, hogy a verseny díja 300.000.000 Beli, rohan feliratkozni. Luffy eközben némi kocsmai verekedés után megismerkedik Shuraiya-val, a fejvadásszal, valamint Gasparde generálissal, aki a legesélyesebb a másnap megrendezésre kerülő versenyen. A történetet bonyolultabbá téve felbukkan egy gyerek is, akinek csak részleteket látunk múltjából. De ki ő? És mit akar vajon Shuraiya Gasparde-tól?

A mozi érdekessége, hogy még a sorozatnál is hűebben mutatja be a kalózok életének azon részét, ami ott sokszor háttérbe szorul: a nagy kocsmai verekedések, hajók megcsáklyázása és szétlövése, a kalózbandák egymás közötti állandó rivalizálása, mind mind szerves részei a mozifilmnek. A filmről még annyit, hogy hatalmas tereken játszódik, szóval látványban nincs hiány, humorból meg még kevésbé: körülbelül annyi poént sűrítettek ebbe a másfél órába, mint 10 másik részbe. Aki megnézi, az garantáltan az első felét végigröhögi, a másikat pedig végigizgulja.

Megjegyzés: A film időben a 130. epizód után játszódik.

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét