One Piece Movie 05 (2004)

Képtalálat a következőre: „One Piece: The Curse of the Sacred Sword ico”

Infó:

Eredeti cím ワンピース呪われた聖剣
Angol cím One Piece Movie 05
Egyéb cím(ek) One Piece: The Curse of the Sacred Sword
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2004

Ismertető:

Luffyék egy trópusi szigetre érkeznek, hogy megkeressenek egy legendás (és nem mellékesen legendásan drága) kardot. Amíg Zoro a Merryre vigyáz (vagyis a hajón alszik), becsapódik a feje mellé egy kés, rajta a nevével. Mikor Usopp feljön a fedélzetre, meg kell állapítania, hogy a csapat harcosa bizony eltűnt.

A Merry legénysége gyorsan feloszlik: egy hirtelen marine támadás miatt beljebb hajóznak, és a part mentén megpillantanak egy papnőt, Mayát, akit Luffy mindenáron megkérdezne, hogy nem látta-e elveszett társát. A papnő azonban elfut, Luffy utána, a többiek meg a kapitány után. Végül Nami, Sanji, Robin és Chopper talál rá a lányra a falujában. Mivel kalózok, itt sem látják szívesen őket, de gyorsan megtörik az ellenséges viszony, mikor Zoro és pár harcos tűnik fel, a falura támadva. A többiek kissé értetlenül, de segítenek a falusiaknak, Zoro mégis túl sok nekik. A támadók ellopnak Mayától 3 kristálygömböt, majd elmennek.

Luffy és Usopp eközben egy földalatti barlangrendszerben bolyong, egymás után aktiválva a legkülönfélébb csapdákat. Nagyjából a 200. csapda aktiválása után szerencsésen kikerülnek a járatokból, pont arra a helyre, ahol a többiek tartózkodnak. Együtt kisilabizálják, hogy Zoro furcsa viselkedésének oka az, hogy találkozott régi barátjával, Sagával. Saga azonban nem olyan, mint régen volt, megszállta a legendás 7 csillagos kard gonosz ereje… Vajon meg tudják állítani Sagát? Mi lesz Zoroval? És mire kellenek a kristálygömbök?

Az 5. mozifilm valamivel komolyabbra sikeredett, de így is kellemes kikapcsolódást nyújt, hiszen humorból így sincs hiány, a hangulatról pedig gondoskodik a szereplők extravagáns viselkedése, valamint a One Piece OST.