One Piece Movie 07 (2006)

 

Képtalálat a következőre: „One Piece movie 7 ico”

Infó:

Eredeti cím ワンピース THE MOVIE カラクリ城のメカ巨兵
Angol cím One Piece Movie 07
Egyéb cím(ek) One Piece: Karakuri Castle`s Mecha Giant Soldier
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2006

Ismertető:

Történet: Kis csapatunk egy viharos éjjelen rátalál egy hajóroncsra, amit feltehetően kalózok támadtak meg és semmisítettek meg. A mi szemfüles kalózaink találnak egy épenmaradt kincsesládát, amit elvisznek a Going Merry fedélzetére, hogy ott majd kinyitják és osztozkodnak a kincsen. Usopp előkapja a kis zárnyitó felszerelését és hip-hop kinyitja a ládikót, még az Örömóda is megszólal, hátha most Fortuna Istennő melléjük szegődik. De csalódniuk kell, csak egy öreg nő hever a láda legalján, aki a vihar elől menekült a ládába és imádkozott, hogy valaki megtalálja. A nő nagyon hálás a csapatnak, ezért elárul egy titkot nekik, hogy a szigetén van egy rejtélyes és sokat érő korona elásva valahol. A legénység gyanút fog és arra gondol, hogy az öreg nő csak taxizni akar és hazafuvaroztatja magát, és nincs is semmilyen kincs. De a kapitány hajthatatlan, így menniük kell.

Ahogy közelednek a szigethez, egy halászt hallanak énekelni, aki egy régi népdalt ismételget:

Yurari yura yura yura yurari
Umi no ousama kin no kanmiru
Shiroki hebi no me futatsu no tsuki 
Koroki kaze oto
Yaseru omoi

És ekkor megkérdezik, mi ez a dal, az öreghölgy pedig elmondja, hogy a korona legendáját meséli el. Fuffy felfigyel a parton egy nagy mechanikus szerkezetre, egy hullámvasútra. Igen, ez a Mecha Sziget. Ahogy a kalózok közelednek a part felé, a védelmi rendszer beindul és nyilakat kezd el a hajó felé kilőni, de előtte Ratchet megmenti az édesanyát a gonosz kalózok karmai közül.

A nyílvesszőket Zoro állítja meg a kardjai segítségével, ezt látva Maji elővesz egy újabb szerkezetet, egy hatalmas ventillátort, ami a kalózainkat messze repítené, de rosszul sül el ez is. A ventillátor magába szippantja a körülötte lévő szerkezeteket, és azok fémdarabkáit a hajó felé fújja. Így kilyukad a vitorla, és sehová sem tudnak menni. Este Luffy, Chopper és Usopp elkezdenek hülyéskedni, erre Nami felkapja a vizet és jól kiüti a srácokat. Luffyt kilógatja a hajóról, és akkor fedezik fel, hogy a szigeten egy kígyó alakú hegy van. Luffyék nagyon unatkoznak, és a tengerbe nyúló kígyófejeket elkezdik dobálni. Ekkor Luffy beveti ruganyos kezét és szétzúzza a fejet, azaz egy bejáratot csinál. Robin erre felidézi a verset, amiben az a bejárat is meg van említve. Maji este meghívja a csapatot Ratchet kastélyába, ahol minden fémből készült. Bár a legénység nagy része gyanúsnak találja ezt, de Luffy beleegyezik. Ezek alatt Chopper állandóan hall egy kiáltó hangot…

Másnap Ratchet és a kalózok bemerészkednek a barlangba. Áthajóznak egy keskeny átjárón és lezuhannak egy vízesésen, majd összetörik a hajójukat. Luffy talál egy szép tavat, ami körül állati szobrok vannak. Robin újra felidézi a verset. Először azt gondolják, hogy ez azt jelenti, hogy az idő kiszárítja a tavat, de hamarosan rájönnek, hogy ez nem azt jelenti, hanem ki kell inni a tavat. Luffy és Chopper önként jelentkeznek erre a feladatra. De nem tudnak ennyi vízzel elbánni, és Robin újra gondolkodni kezd. Ezt Luffy nagyon unja és a közeli darumadár fején kezd el ugrálni, ami megreped és a tó közepébe esik. Ez lyukat váj, meglátják a lenti barlangrendszert. Sanji, Chopper és Robin együtt mennek be a barlangba, addig a többiek kint próbálnak valami értékes információt találni. Luffy beszorul két szikla közé, és Zoro segít rajta. A kövek között találnak egy lándzsát és elkezd Nami varázsolni. Villám csap bele a lándzsába és meghasad a körülöttük lévő föld, és egyszercsak a barlang is összeomlik. Egy teknős emelkedik ki a vízből, aki ősidők óta aludt. Most ezt a teknőst akarja Ratchet a gonosz céljaira felhasználni. Mi történik a kis csapattal? Megmentik a teknőst? Ez a végén ki fog derülni.

Vélemény: Most nem igazán a humorra fektették a hangsúlyt, hanem az izgalomra és a történetre. Ami nagyon jó lett, és ismét tanultak a kalózaink ebből az esetből is valamit.^^

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét