One Piece Movie 08 (2007)

Képtalálat a következőre: „One Piece Vivi chan png”

Infó:

Eredeti cím 劇場版ワンピース エピソードオブアラバスタ 砂漠の王ࣱ
Angol cím One Piece Movie 08
Egyéb cím(ek) One Piece The Movie: Episode of Arabasta – The Desert Princess and the Pirates
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 2007

Ismertető:

Irány Arabasta, a homok uralta szigetország! Sivatagok és oázisok földje! Na de hogyan juthatunk el oda és hogyan barangolhatjuk be? A válasz: Két úton is! Azok, akik látták a One Piece sorozatot (92-129 részeket), már járhattak Arabasta homok borította tájain és most azoknak is alkalmuk nyílik rá bebarangolni (bár kicsit más szemszögből), akik még csak most szándékoznak belépni eme mesés tájra!

Először – A történetről:

Kis kalózhajó szeli a tengert útban Arabasta felé. Az utasok közt van maga Arabasta hercegnője (Vivi-chan) is, és bármennyire meglepő, de nem fogolyként van a fedélzeten. A hajó kapitányával (Monkey D. Luffy) és annak szeretnivaló legénységével, mint barátok tartanak szülőföldje felé, hogy megakadályozzák szeretett országának romba dőlését, amit Arabasta álhőse, Crocodile akar előidézni. Azonban a hosszú távolléte és fáradságos munkája, hogy kiderítse ki áll e gonosz cél mögött, mind semmivé válhat, ha nem tudják időben figyelmeztetni a királyt és országát a csaló kiléte felől.

Ugyanis Crocodile és a szolgálatában álló gerinctelen emberek, a Baroque-works egy pillanatra sem tétlenkednek. Mindent elkövettek és elkövetnek, hogy a hatalom az ő kezükbe essen. Crocodile egyik szolgája, Bon Clay, egy különösen röhejesen kinéző és furcsa ember a Devil`s Fruit (Ördög gyümölcse) erejével átváltoztatta magát a királlyá és a királyt játszva nagy számban lefoglaltatta, majd egy szándékos malőrnek köszönhetően az emberek tudtára is adta, hogy a királyi városba vitette a Dance Powder nevezetű port, ami köztudottan esőt tud generálni ott, ahol az égbe lövik. A sivatagban nagy hasznát lehetett volna venni ennek a pornak, azonban a Dance Powder használata nem véletlenül volt tilos, hiszen mivel a por nem a semmiből teremtette elő az esőt, hanem más területekről vonta el és gyűjtötte össze a párát, a felhőket, így más területeken nem tudott esni az eső, ahol egyébként meg esett volna. Az emberekben pedig (az álkirály cselekedete miatt) gyanú ébred, hogy miért is csak a királyi város fölött esett 3 évig az eső?

Ennek okáért lázongások kezdődnek szerte az országban. Valamint később Bon Clay, szintén a király alakjában (látszólag minden ok nélkül) feléget egy várost (Nanohara), hogy az emberek szívében még inkább gyűlölet támadjon a király ellen. A terv sikerül és lázadók ezrei Kohza (Vivi gyerekkori barátja) vezetésével elszántan, felfegyverkezve vonulnak Alubarna, a királyi város felé, hogy eleget vegyenek haragjuknak. Még nehezíti a dolgot, hogy maga Crocodile és emberei között még sokan mások is ettek Devil`s Fruitot és ennek következtében ők is rendelkeznek más-más erőkkel, de a jóknál is vannak ketten a fedélzeten, akik birtokolják a Devil’s Fruit nyújtotta képességeket és a többieket sem kell félteni, hiszen az ötletesség és az akarat is erőt ad barátainknak, hogy kiálljanak barátjuk, a hercegnő mellett.

Másodszor – A sorozat és a mozifilm összehasonlítása:

Vannak dolgok, amikről nagyon kevés infót kapunk, ennek köszönhetően néhányszor kapkodhatja a néző a fejét, hogy mi miért is történik, valamint azoknak, akik a sorozatot is látták, sokszor úgy tűnhet, mintha Duracell-nyuszi módjára pörögne az események sora. Természetesen a sorozatban látottak közül elég sok minden kimarad ebből a movie-ból. Például a kungfus fókák, Jango, Ace, Smoker-san és Zoro kedves húgocskára emlékeztető ellenfele sem kapott szerepet benne, és amit a legjobban sajnálok, hogy Sanjit sem láthatjuk úgy, mint a megmentő Prince (herceg), de ne legyünk telhetetlenek, hiszen legalább ő szerepel.^^ Valamint a mozifilmben Robin múltjába kapunk pár villanásnyi betekintést, amit a sorozat itt még nem hozott nyilvánosságra.

Egyéni vélemény:

Azok akik az eredeti történet szerint akarják követni az eseményeket, mindenféleképpen elsőnek ajánlanám a 9. movie-t, ami a sorozat 79-91 részeit öleli fel, majd azután a 8. movie-t, ami a 92-129-ig tartó részeket meséli el. A rajzolás itt nagyon szép, a karakterek megőrizték eredeti jellemüket (ami véleményem szerint nem mindegyik mozifilmben adott értelmet a karakterek cselekedeteinek) és a poénok sem maradnak ki a filmből. Szerintem legalább egyszer valamelyik „úton” érdemes ellátogatni Arabasta földjére!

Még nem lett értékelve

Kérlek értékeld az animét