Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankeinai yo ne! (2012)

Eredeti cím お兄ちゃんだけど愛さえあれば関係ないよねっ
Angol cím As Long As There’s Love, It Doesn’t Matter If He Is My Brother, Right!?
Egyéb cím(ek) Onii-chan Dakedo Ai Sae Areba Kankei Nai yo ne
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2012
Ismertető:
A sztori röviden:

Történetünk főhőse Himenokouji Akito, egy 16 éves fiú, aki 6 évnyi különélés után újra egy háztartásba kerül kishúgával,Himenokouji Akikóval. Nem is lenne semmi gond ezzel, de Akiko már nem csupán testvéri szeretetet táplál bátyja iránt és ezt minden tettével próbálja is érzékeltetni. Természetesen minden próbálkozása kudarcba fullad, hisz Akito csak a kishúgaként tekint rá és nem pedig nőként. Ezután nem sokkal még 3 másik lány költözik be hozzájuk, akik ugyanúgy a Diák Önkormányzat tagjai és az Akikóéhoz hasonló érzéseket táplálnak Akito iránt.

A szereplők:

Himenokouji Akito:
A történet főhőse és a Diák Önkormányzat altitkára, egy átlagosan nyugodt és higgadt személyiség, aki abban reménykedik, hogy normális életet élheti végre, nem a legenergikusabb karaktere a történetnek, de amikor valamit el akar érni, akkor mindent bele ad és semmi nem állhatja útját!
Himenokouji Akiko:
A főhős kishúga és a DÖK titkára, aki megszállottan szereti a bátyját, egy nagyon csinos, energikus és vidám személyiség, emellett nagyon illedelmes és tisztelettudó.
Nikaidou Arashi:
A DÖK elnöke, aki egy laza természetű lány és kiváló vezető. Bármit megtesz, hogy elérje céljait és nem kíméli azt, aki ő és a “zsákmánya” közé áll. Ezért is kapta a “Ragadozó” becenevet. Számtalanszor megpróbálja Akitót magáévá tenni, de sikertelenül természetesen.
Nasuhara Anastasia:
A DÖK alelnöke és a Nasuhara vállalat, egy világméretű cég igazgatójának a lánya. Nagyon rideg személyisége van és gyakran tesz fel furcsa vagy értelmetlen kérdéseket. Ő Akiko riválisa és büszke arra, hogy apró dolgokban, de legyőzi őt: magasság, jegyek, mellméret. Viszont nagyon rossz házimunka terén. Imádja a cuki dolgokat és a szobája tele van plüssállatokkal.
Sawatari Ginbei Haruomi:
Akito gyerekkori barátja és a DÖK könyvelője. Bár fiús a neve és a beszédstílusa is, Ginbei egy lány és titokban szereti Akitót. Nem sokkal főhősünk után érkezik az iskolába és csatlakozik a Diák Önkormányzathoz. Ginbei csak azért költözött el otthonról és ment át a Szent Liliana Középiskolába, hogy Akitóval lehessen, amit Akito gyakran fel is emleget és a legjobb barátjának tartja őt, ami Ginnek nagy csalódást okoz.

Összegzés:

Én személy szerint egy nagyon kellemes és hangulatos animének tartom, ahol minden perc számít és mindig történik valami a szereplőkkel. A képi és zenei világ magával ragadó, mintha mi is ott lennénk és ugyanúgy átélnénk és együtt nevetnénk a szereplőkkel. Panaszra nincs ok, a 2012-es minőség itt is nagyon látszik, a karakterek hangjait is nagyon eltalálták. Én annak tudom ajánlani, aki szereti a fanservice/ecchi/hárem jellegű animéket, mert azoknak garantáltan jó szórakozást fog nyújtani ez a kis történet!

Special:
01. rész 02. rész 03. rész
04. rész 05. rész 06. rész

 
 

KategóriákO