Onii-chan no koto…!! (2011)

Eredeti cím お兄ちゃんのことなんかぜんぜん好きじゃないんだから
Angol cím Because For Some Reason My Big Brother Doesn’t Like Me At All–!!
Egyéb cím(ek) I don’t like you at all, Big Brother–!!
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2011
Ismertető:
Az Onii-chan no koto… eredetileg webmangaként látta meg a napvilágot 2008-ban a Futabasha webes Comic High!kiadványában. Olyan művek startoltak ebben korábban, mint a Kodomo no Jikan, a Girl Friends vagy a Chu-Bra!!Kouichi Kirino 3. műve ez (az előző kettő hentai), s egész jó értékeléseket kapott/kap a külföldi adatbázisokon. 2011 januárjában kezdődött meg az anime változat sugárzása, a gyártást javában a Zexcs végezte.

Történet

Takahashi Nao őrülten rajong a bátyjáért. Szeretete nem csak a plafont vagy bármely más mércét ver, hanem már a tabutémákat is döntögeti: ha rajta múlna, már rég vérfertőzésről szólna a történet. De nem, hála istennek a bátyó, aki van ugyanolyan perverz, vagy talán nagyobb is, bír magának parancsolni és inkább a hihetetlen méreteket öltő pornógyűjteményén éli ki magát.

Az egyik zűrös napot követően a húgi engesztelés céljából úgy dönt, hogy kitakarítja a bratyó szobáját, s ezzel párhuzamosan begyűjti a pornót, hogy kiszórja, ami nem a vérfertőzéses téma jegyeit hordozza magán. Így talál egy családi albumot a bátyó gyerekkoráról, melynek fotóinak egyikén sem szerepel. Ekkor jönnek a kérdések, amelyre jön a válasz a szüleitől: ők bizony csak felnevelték… Innentől kezdve a lámpa zöldre vált: lehet küzdeni nyíltan is a bátyóért.

Karakterek

Takahashi Nao – A Takahashi-család fogadott gyermeke, titkon rajong a bátyjáért. 10 évvel ezelőtt az igazi szüleivel autóbalesetet szenvedett, s elvesztette az emlékeit. Hihetetlen komikus figura.
Takahashi Shuusuke – A Takahashi-család egyetlen vér szerinti gyermeke. Hihetetlen pornógyűjteménye van, s folyton bővíti. A gyerekkori barátnője visszatérése után kicsit kezd “furcsán” viselkedni…
Tsuchiura Iroha – Shuusuke gyerekkori barátnője. Sokat játszottak doktorosdit gyerekként, magát pedig a fiú szeretőjének tartja. Imád a teleszkópjával kémkedni a szobájából a fiú után. Az első csókját a fiútól kapta.
Kondo Mayuka – Shuusuke osztálytársa, az osztályelnök. Nagyon érdeklődik a yaoi témák iránt. Amikor Shuusukével összeütközött és összecserélték az újságaikat, onnantól kezdve a fiú az ő “szolgája” lesz, s arra kényszeríti, hogy vegyen neki további yaoi magazinokat. Nyilvánvalóan tudja, hogy Shuusuke perverz vonzalmakat táplál iránta.

Megvalósítás

Az animáció méltó a 2011-es elvárásokhoz, nagyon szép és élénk színezésű darab, süt róla a vígjáték jelleg, amely magába foglalja a karakterdizájnt is, amely rendkívül mangahű. Szó mi szó, ez a pálcikaemberszerű rajzolás a nagy fejekkel ultrakomikus hatást gyakorolnak az arckifejezésekre. A pofavágások bizony megérnek egy misét.

A hangok közül a seiyuuk választása is nagyon élvezetesre sikeredett. Némelyik jelenet hangjátéka csak emeli a helyzet komédiafaktorát. Az opening nagyon pörgős, dallamos, fülbemászó. Az ending kellő mértékben vezeti le a részeket.

A történetről viszont… hát “a sokszor látott klisék újratámadnak”-jelleget ölt, kezdve itt az incest hentaikból ismert testvér-mostohatestvér fonál, az autóbalesetben meghalt hozzátartozók, gyerekkori barát, az “everlasting love” (örök szerelem)… gyakorlatilag sorfalba lehetne állítani és felsorakoztatni egymás mellett. Mégis a sok klisé, s az emberi helyzetek és helyzetpoénok mégis újítanak egy hangyányit.

Vélemény

Komikusnak komikus, vannak olyan pillanatok benne, amelyek nagyon emberien hatottak (legalábbis nekem, de hát eleve egy flúgos környezetből való vagyok). Egy próbát megér, de nem garantált, hogy tetszeni fog mindenkinek, maradéktalanul.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész
Special

 

KategóriákO
Írta: