Ontama! (2009)

Eredeti cím おんたま!
Angol cím Ontama!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, ONA
Hossz 5 rész
Év 2009
Ismertető:
Az anime az azonos című manga adaptációja. A mangát Noboru “Hurricanes” Maeda (író) és Dan Yoshii (illusztrátor) készítették 2007-től, amely eddig kettő kötetes. A manga kiadója a Wani Books, amelynek két magazinjában is megjelent, az egyik a Comic Gum, a másik a Comic Yoshimoto magazin. Az online anime adaptáció az Encourage Films produkciója, amelyet a Nico Nico Douga sugároz. 2009. augusztus 7-én jelent meg, mint ONA (Original Net Anime), s epizódonként 10-12 perc hosszú.
Tartalom
Ichigo egy kicsit szétszórt, de kedves és aranyos kislány. Nagyon szereti az anyukáját, aki szintén egy kedves, angyali teremtés. Azonban apukája, pontosabban nevelő apja goromba, s legszívesebben megszabadulna lányától. Ichigo elszomorodik, hogy nem lehet igazi apukájával, s nem élhet egy boldog családban. Szerencséjére kis kabalája megszánja, s segít rajta. Így tehát visszautazik az időben, hogy megtudja ki is az igazi apja, s megakadályozza, hogy szülei ezúttal ne váljanak el.
Az anime roppant aranyos, végre egy igazán jó gyerekmesét is fel tudtak mutatni a japánok a 21. században, ez már nagy szó, hisz mostanság nem találni ilyesmit. Erre ugye egy jó ellenpélda a Sweet Valerian, amelynél a karakterdesign hiába a Clamp munkája, ha a történet és az animáció színvonalon aluli. Az Ontama! nem csak külsőleg aranyos, de a történet is találós. A szinkronhangokat remekül eltalálták, emellett az opening manzo előadásában, a “BAKA – Aishiteru” is egy kedves ki dal, de az ending is meglepően jó, ami alatt a főszereplő, Ichigo kabalafiguráját láthatjuk.
Összességében egy édes kis anime, de elsősorban gyerekeknek készült, így a fiatalabb nézők számára ajánlanám.
Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész  05. rész

 

CategoriesO