Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi (2010)

Képtalálat a következőre: „Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi ico”

Eredeti cím オオカミさんと七人の仲間たち
Angol cím Okamisan and Seven Companions
Egyéb cím(ek) Okamisan
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2010
Ismertető:
előzmények
Nos, az anime a vele egy néven futó light novel sorozaton alapul, melyet Masashi Okita írt és Unaji illusztrált. Ez 2006 augusztusában jelent meg először a Dengeki Bunkoban a MediaWorks közreműködésével. Majd eltelt pár év, 2009 decemberét írunk, mikor bejelentik, hogy a novelt “meganimésítik”, melynek munkálatait a J.C.Staff stúdiójában végzik. Később, a 10. kötet megjelenése után a MediaWorks bejelenti 2010 februárjában, hogy Kurumi Suzushiro illusztrálásával elindítják a novel manga adaptációját is.történet
Történetünk egy Otogobina nevű városban játszódik, azon belül is az Otogi Akadémiában. Ezen akadémia falain belül működik az Otogi Akadémia Diákközösségi Segélynyújtó Szervezet, vagy más néven az Otogi Bank. Na de miért is Otogi Bank? Mert hogy a szervezet segít a segítségre szoruló ügyfélnek, de ezt később szépen be is hajtja rajtuk. És ebbe a szervezetbe tartozik Ookami Ryouko, akit a vad természete miatt csak Ookami-sannak hívnak. Egyik nap hazafelé menet egy furcsa hangra lesz figyelmes, mégpedig hogy valaki azt mondogatja, hogy “szeretlek”. Ezt az egyik osztálytársa mondja, akit Morino Ryoushinak hívnak. Viszont szegény srác kosarat kap. Majd este Ookami-san elmondja szobatársának, Akai Ringónak, aki ettől belelkesülve utána is jár, hogy milyen emberke is ez a Ryoushi, így el is viszi a Otogi Bankba, ahol tagokat toboroznak. Tehát jól jön egy új ember, Ryoushi meg lehet, hogy kosarat kapott, de azért elfogadja a felkínálkodó alkalmat. És máris kap is egy kuncsaftot, amellyel bebizonyíthatja képességeit.az Otogi Bank tagjairól nagyon röviden
Ookami Ryouko: Igen vad, rideg, könnyen dühbe gurul, nehezen mutatja ki az érzelmeit, egy tipikus tsundere karakter.
Akai Ringo: Ryouko mondhatni ellentettje, és jó barátja. Ő egy igen élénk kedves, és egy picit alacsony teremtés.
Morino Ryoushi: Hát ő elég fura egy alak, egy teljesen átlagos fazon lenne, ha nem készülne ki már attól, hogy ha valaki ránéz.
Kiriki Liszt: Ő az Otogi Bank “igazgatója”. Egy kedves emberke, aki egyben igen ravasz is. És szeret női ruhákban flangálni.
Kiriki Alice: Az igazgató unokatestvére, és egyben a Bank titkára. Egy igen megfontolt személyt lehet benne tisztelni.
Tsurugaya Otsuu: Ő egy cseléd a Bankban, aki az ügyfeleket fogadja, és tájékoztatja a Bank elveiről.
Urashima Tarou: Egy igazi szoknyapecér, akinek egy valami vethet akadályt, vagyis inkább valaki, az pedig…
Ryuuguu Otohime: Az itt következő Otohime, aki teljesen odavan Tarouért. És ezt a szeretetet nem is rejti el előle.
Majolika Le Fay: Már a neve is egy picit árulkodó. Igen, ő a mi őrült tudósunk vagy varázslónk, aki folyton megfeledkezik egy-két kisebb apróságról.

az anime
Nos, az animét az a stúdió készítette, mely olyan nagysikerű animéket mutatott már fel, mint a: Toradora!; Shakugan no Shana; Zero no Tsukaima; vagy a Hayate no Gotoku!!… igen, a J.C.Staff-ról beszélek. És hogy ezt miért is hangsúlyozom ki? Mert bizony itt is nagyon nagyot alkottak. A grafika nem egy világot megváltó, de szerintem megfelel a mostani elvárásoknak. A színek jól illenek az anime hangulatához. A karakterdesign egyes pontokban viszont hasonlít a J.C.Staff egyik korábbi munkájára, a Toradorára, vagyis csak egy szereplőn látszik ez annyira. Ez pedig Ookami Ryouko, aki feltűnően hasonlít Aisaka Taigára. A kettőjük között lévő hasonlóságban egyébként csak az a furcsa, hogy a novel és az anime esetében is a karakterdesigner más volt. És bár ez egy kicsit furcsa lehet, de szerintem ettől függetlenül a karakter rajzolásra nem lehet panasz, sőt, nekem kifejezetten tetszett. Tehát grafikailag 5-ös az anime.

A történettel sincsenek gondok, szép és tsudere, továbbá nincs úgy elrontva, mint a Mayoi Neko, pedig mindkettő light novel feldolgozás lenne. De ez most nem tartozik ide, a sztori amolyan kellemes kikapcsolódást nyújtó kis lovecomedy tele remek poénokkal. Továbbá azt meg kell jegyezni, hogy a részek mind egy-egy klasszikus mesét dolgoznak fel, ilyen például Grimm-től a Piroska és a Farkas, vagy La Fontaine-től a Teknős és a Nyúl, és még japán népmeséket is feldolgoz, mint például az Urashima Tarou-t. Ezekért meg alap az 5 pont.

A zene? Nos, abból nincs valami sok, vagy csak én nem veszem észre, és ezért szerintem ez egy picit az anime ellen szól, 4/5. Viszont az opening kifejezetten jó számra sikeredett, amelyet May’n előadásában hallhatunk és a Redy Go címet viseli. Egy jó kis pörgős pop szám, nagyon jó képi megvalósítással, vagyis nagyon jó. Az ending viszont számomra, hogy is mondjam, picit gagyi, a szám is az elmegy kategóriába tartozik és a képi megjelenítés is, 4/5.

Összességében tehát 18/20 ami egy igen jó arány. És ez nem is csoda, mivel a sztori nagyon jó és a grafika is jól igazodik hozzá. Az a kis kellemetlenség meg a zenével és az ED-el nem ront rajta szerintem annyit, hogy ne kezdjen bele bárki is. Szóval nyugodtan bele lehet kezdeni, főleg azoknak ajánlom, akik odavannak a tsundere karakterekért, vagy csak egy jó animét akarnak látni.

Online részek:
 01. rész  02. rész  03. rész  04. rész
 05. rész  06. rész  07. rész  08. rész
 09. rész  10. rész  11. rész  12. rész

 

KategóriákO
Írta: