Ookami to Koushinryou (2008)

Képtalálat a következőre: „Ookami to Koushinryou ico”

Eredeti cím狼と香辛料
Angol címSpice and Wolf
Egyéb cím(ek)Spicy Wolf
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész × 24 perc
Dátum2008.01.08 – 2008.05.30
Ismertető.
Az anime színhelye a középkori Európa. A történet főszereplője egy Craft Lawrence nevű, kb. 25 éves férfi, aki foglalkozását tekintve utazó kereskedő, egyik faluról a másikra járva cserélgeti portékáját. A történet elején Lawrence egy Pasroe nevű falucskába megy, ahol van egy Chloe nevű tanítványa és akinek – mint az egyértelműen kiderül – tetszik a férfi.
Lawrence épp egy aratási ünnepség előkészületeibe csöppen bele, amit egy több száz éves pogány istenségnek rendeznek, aki a bőséges termésért felel. És ezen a helyen veszi kezdetét maga a történet. A kereskedő este egy meztelen lányt talál a szekerén békésen szundikálva a prémek között, akiről kiderül, hogy nem más, mint Horo, a farkas istennő. Horo találkozni szeretne fajtársaival, így ráveszi Lawrence-t, hogy vigye el őt a szülőhelyére, az északi Yoitsu-ba.
A sorozat az utazásukról szól, és hogy milyen problémákkal kell szembenézniük útjuk során. Betekintést nyerhetünk a kereskedelem fortélyaiba, és Horo-ról kiderül, hogy mennyire ért a dologhoz. Természetesen mivel ez egy romantikus történet is, így nem nehéz kitalálni, hogy a fiatal kereskedőben gyengéd érzelmek törnek elő új útitársa iránt. Hogy Horo viszonozza-e ezt a vonzalmat, illetve mi van, ha fény derül a farkas kilétére, azt megtudjátok, ha megnézitek ezt a kellemes kis animét. Ugyan senki nem fogja lerágni a körmeit az izgalomtól, de így is nagyon kellemes időtöltést ígér. Ennél többet nem szeretnék róla elárulni, mivel nem valami hosszú sorozat.
A grafikáról annyit, hogy nagyon szépre sikeredett, és a zene is nagyon jó. Az opening Natsumi Kiyoura nevéhez fűződik, Tabi no tochuu a címe. Az ending Rocky Chack alkotása. Ajánlom mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra vágyik, és szereti a romantikát.
Online részek:
CategoriesO