Ookiku Furikabutte (2007)

Kapcsolódó kép

Eredeti cím おおきく振りかぶって
Angol cím Big Windup!
Egyéb cím(ek) 王牌投手-振臂高挥
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2007
Ismertető:
Keletkezés: Az Ookiku Furikabutte Asa Higuchi által készített “Ofuri” című baseball manga szériája alapján is ismert, ami 2003-ban indult. A manga megnyerte 2006-ban a rangos Tezuka Osamu Kultúrális Díjat “a legkreatívabb munkáért”, és 2007-ben pedig a Kodansha Manga Díjat.
Az anime:
A történet Saitama-ban játszódik, ahova Ren Mihashi egy újonnan alakuló középiskolás baseball csapathoz érkezik dobójátékosként. Mihashi egy elesett, sírós-pityogós, visszahúzódó srác, aki ennek tetejébe még nagyon lassú labdákat is dob! Előző csapatában mindenki utálta (legfőképp a fogó, Hatake), és miatta elvesztették az összes meccset. Mihashi csak azért játszhatott, mert a iskola (beleértve a csapatát) a nagypapájáé. Azonban az új csapatban rögtön az első alkalommal – látván a többiek, hogy nehéz természetű a srác – fel is karolja Takaya Abe, a fogó. Onnantól kezdve Abe-kun folyton segít Mihashinak és noszogatja, hogy igazi ász váljon belőle, erős labdákat tudjon dobni, és hogy fejlődjön a meglehetősen rossz jelleme. A másik fontos segítője Momoe Maria, a keménykezű edző-manager, akinek nagyon jó érzéke van ehhez a sporthoz és a tanításához. Ő is azon fáradozik, hogy kitanítsa a dobónkat, ezért erőléti feladatokkal próbálja kihozni belőle a maximumot. Ez az új csapat szó nélkül befogadja a dobót és bíztatják ellentétben az előzővel, akik csak szidták, bántották. Szinte rögtön az anime elején egy gyakorlómérkőzésbe csöppenünk, ahol Mihashi-kun új csapata, a Nishiura a régi Gunne’s Mihoshi csapatával küzd meg! Meglehetősen nehéz feladat elébe néz Mihoshi, mivel előtörnek az emlékek, érzések. Abe-kun persze itt is lelket önt, talpraállítja a srácot. Majd a meccs lassan kezdetét veszi, de a kimenetelét és hogy mi történik azután, azt már nektek kell megnézni!
Hangzás,grafika:
A animének két-két openingje és endingje van, amik mind pörgősek, de az openingek némivel még gyorsabbak az endingeknél. A grafika nagyon szép, jól kidolgozott. Néhol a háttér elnagyolt, de az emberek arca és mozdulatok nagyon jól meg vannak csinálva.
Egyéni vélemény:
Nekem nagyon tetszik mind a történet, a zene (beleértve a szövegeket), és a grafika is. Viszonylag baseball szempontjából kezdőként kezdtem hozzá a nézéséhez, és egész jól megértettem a szabályokat. Őszintén szólva kedvet is kaptam ehhez a sporthoz!^^ Emelett nagyon jól lehet szemmel követni egy kezdő csapat kikovácsolódását – beleértve Mihashi fejlődését -, és Abe-kunnal való barátságuk létrejöttét. Mindezek mellett nagyon vicces jelenetek, mondatok vannak benne, és egyszer-kétszer tényleg dőltem a nevetéstől!^^ Csak ajánlani tudom – főleg a sport kedvelőknek -!
Online részek:
CategoriesO