Ore no Imōto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai (2010)

Képtalálat a következőre: „Oreimo ico”

Eredeti cím俺の妹がこんなに可愛いわけがない
Angol címMy Little Sister Can’t Be This Cute
Egyéb cím(ek)oreimo
Besorolásanime, TV
Hossz12 rész × 24 perc
Dátum2010.10.03 – 2010.12.19
Ismertető:
előzmények…
Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai magyar fordításban: A húgom nem lehet ilyen aranyos. Maga a sztori nem mondható újnak, mivel a novel nem egy új darab, már 2008. augusztusában megjelent a Dengeki Bunko-ban. A történet egyébként Tsukasa Fushimi fejében született meg, amiben Hiro Kanzaki segédkezett, mármint a karakterdizájnban és az illusztrálásban. Eddig a páros összesen 6 kötetet adott ki, melyhez az ASCII Media Works adott segítő kezet. De a későbbiek során észrevették, hogy több is van benne. Így 2009 márciusában Sakura Ikeda illusztrálásával megjelent a manga változat, amely a Dengeki G’s Magazine-ben jelent meg, s ez idő alatt 2 kötettel büszkélkedhet.
sztori…
Nos, ezt akár 3 mondattal is letudhatnám, de azért mégis fejtsük ki egy picit bővebben. Kyousuke Kousaka egy átlagos 17 éves srác, akinek van egy húga Kirino személyében. Ő három évvel fiatalabb bátyjánál és Kyousuke-vel ellentétben egyáltalán nem nevezhetjük átlagosnak. Gyönyörű, okos, és igen népszerű diák, mivel már ilyen fiatalon befutott modellnek számít. Ez az ellentét igen szépen kihat kettejük kapcsolatára, vagyis nem mondható, hogy túl jó testvérek lennének. Egy nap viszont mégis történik közöttük valami. Az egész egy dvd tokkal kezdődött, amit Kyousuke talált otthon, a tok alapján, melynek címe Hoshikuzu Witch Meruru volt, egy animének tűnhetett. De amit a tok rejtett, az nem épp anime volt, hanem egy R18-as (ero) játék. A kérdés fel is vetődött benne, kié lehet a játék, talán az anyjáé, az apjáé, vagy netalán Kirino-é? A válaszra este derül fény, mikor Kyousuke a szobájában találja a húgát, ahogy épp valamit szorgosan keresgél. Viszont ez még nem minden, mert Kirino még aznap olyat mutat Kyousuke-nek, hogy az álla is leesik, viszont az apja miatt ezt titkolnia kell. Ebben persze Kyousuke segítséget nyújt, és miegymásban, ami Kirino hobbijához kell, vagyis mondhatni, kivételesen tényleg “jó” testvérek lesznek.
az anime…
Kezdjük az elején. Az anime 12 részes lesz, amely az AIC stúdiójában készül, és Keiichiro Kawaguchi rendezi, az a Keiichiro, aki 2007-2008-ban a Hayate no Gotoku-t rendezte. Maga az anime grafikája igen megnyerő, a színek nagyon jól illenek a sztorihoz, de azért számomra pici hiányosság a mangában már megszokott karakterdizájn és jól alkalmazott chibi ábrázolás. Ez azért nem von le semmit az anime élvezetéből. A történet vezetése viszont -ha a mangához hasonlítjuk- néhol pici eltéréseket mutat, de ezek nem olyan óriásiak, mint például a Mayoi Neko Overrun-nál vagy a KissXsis-nél. A betétdalok nekem nagyon tetszenek, jól illenek a sztorihoz, nagyon eltaláltak. Az OP egy egész jó kis szám, bár első hallásra picit furcsa volt, de mostanra nagyon megtetszett, mint ahogy maga az OP is “teljes terjedelmében”.
Tehát egy nagyon aranyos kis sztori, egy enyhe Nogizaka Haruka beütéssel és egy csomó otaku holmival. De mi pont ezért szeretjük az Ore no Imouto-t. Csak ajánlani tudom mindenkinek, de csak módjával, mert mint a legtöbb ilyen témával foglalkozó anime, itt is megfordulnak a más animékre vonatkozó utalások, mint például: Rozen Maiden, Evangelion vagy Gundam. Szóval csak óvatosan, de azért nem ajánlott kihagyni.
Online részek:
CategoriesO