Orenchi no Furo Jijou (2014)

Képtalálat a következőre: „Orenchi no Furo Jijou png”

Eredeti cím オレん家のフロ事情
Angol cím Nincs
Egyéb címek Orefuro, Merman in my Tub
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész × 4 perc
Év 2014
Ismertető:
„Az életben minden találkozás egy nagy lehetőség.”

Ezzel a bölcsességgel nyit az anime, és bármilyen közhelyként hat is, van benne igazság. Főleg akkor, ha egy sellővel találkozik az ember.

Tatsumival, a magának való fiatal fiúval pontosan ez történik. Egy nap a tengerparton sétálva észreveszi a partra vetődött, segítségre szoruló Wakasát, akiről kiderül, hogy bizony ő egy sellő fiú. Tatsumi megsajnálja őt és hazaviszi, és mivel egy sellőnek folyamatosan vízre van szüksége, a fiú hol is szállásolhatná el máshol Wakasát, mint a fürdőkádban.

Ebből az alapból komikus és abszurd helyzetből építkezik a sorozat, amelytől összefüggő, lineáris sztorit ne várjunk; ezek inkább csak vicces életképek, amelyekből megtudhatjuk, hogy mire számíthatunk, ha egy sellőt engedünk a fürdőkádunkba és ezzel együtt az életünkbe.

Wakasa például – bár végtelenül kedves és barátságos – cseppet sem mondható csendes és igénytelen teremtésnek. Nem elég, hogy állandóan melegvízben áztatja magát, ami a víz- és gázszámlát rendesen megnyomja, de folyamatosan foglalkozni kell vele. És ha ez még nem lenne elég, ráadásul még habfürdőaddikt és divatmániás is, sőt a haverokat is áthívja új lakhelyére. Így ismerjük meg Takasu-t, az enyhe dühkezelési problémákkal küzdő polipot, Mikunit, a „szuper környezetbarát” medúzát és Makit, a depressziós csigát.
És valamilyen fura módon a zárkozott, introvertáltnak tűnő Tatsumi, aki az emberekkel nem igazán találja a hangot, a sok bosszúság és kényelmetlenség ellenére mégiscsak barátságot köt ezzel az igen színesnek mondható, abszurd társasággal, de persze legfőképpen Wakasával.

Az anime Itokichi azonos című, remek mangája alapján készült, és azért azt mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy mind az alapsztori, mind a főszereplők karaktere nagyon is emlékeztet egy másik nagyszerű animére, név szerint a Kono Danshi, Ningyo Hiroimashita című OVA-ra, bár az ennél jóval komolyabb hangvételű, mélyebb témákat feszeget.

Az Orenchi no Furo Jijou humora egész egyszerűen lenyűgöző, régen nevettem már fel ilyen hangosan anime nézés közben. A karakterek zseniálisak, a párbeszédek ötletesek és nagyon viccesek, az opening pedig hatásos. A grafikára nem lehet panasz, és a seiyuuk is remek munkát végeztek.
Azt azért meg kell említenem, hogy a sorozat egészén érződik a shounen ai felhang, tehát akit ez zavar, az ne mondja, hogy nem figyelmeztettem.

Összességében szerintem egy remekművel van dolgunk a maga nemében. Az egyetlen negatívum, amit el tudok mondani róla, hogy a 4 perces részek fájdalmasan rövidek, mert annyira, de annyira néztem volna még…

Online részek:
 01. Rész  02. Rész  03. Rész  04. Rész  05. Rész
 06. Rész  07. Rész  08. Rész  09. Rész  10. Rész
 11. Rész  12. Rész  13. Rész

 

KategóriákO

Vélemény, hozzászólás?