Osakana wa Ami no Naka (1994)

fish_in_the_trap_02.jpg

Infó:

Eredeti cím おさかなはあみの中
Angol cím Fish in the trap
Egyéb cím(ek) Osakana wa Ame no Naka
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Dátum 1994

Ismertető:

A Fish in the trap OVA alapja egy három részes shounen-ai manga, ami Ranma Nekokichi nevéhez fűződik.
Történet:
A történet a fiatal úszó csapatkapitány és csodálója közti kapcsolatot mutatja be. Főszereplők: Yuuji Tsukamoto, Matsui Takahiro, Eiichi Yoshino (Teru). A hét éves Matsui délután játszik a barátjával, Teruval és Teru kutyájával. A nap lenyugszik és mindketten indulnának haza. Hirtelen meglátnak egy sötét alakot, ahogy fölöttük áll és nézi őket. A fiatalember egy pillanatra időzik, majd gyorsan távozik. Matsui és Teru figyeli, ahogy a két férfi beszáll egy autóba és elhajt. Néhány évvel később Matsui Takahiro barátjával, Eiichi Yoshinóval egy úszóversenyre megy. Amíg nézi az úszóversenyt, érdeklődni kezd a fehér csapat képzett kapitánya iránt. A kapitány is érdeklődést mutat iránta. Amikor a versenynek vége van, a két barát úgy dönt, hogy isznak valamit. Amikor Yoshino elmegy az italért, Matsui szemtanúja lesz, ahogy egy rajongó próbál randit kérni a kapitánytól, Yuuji-tól. Yuuji lerázza a rajongót Matsuit felhasználva, majd elviszi barátaihoz. Ők nem látják túl szívesen Yuuji új “játékszerét”.

Karakterek:
Matsui Takahiro: Egy régi incidens miatt, ami az apja halálához vezethető vissza, szóbeszédek terjengtek, amik arra késztették őt, hogy bizalmatlanná váljon az emberekkel. Ez addig volt így, míg nem találkozott Eiichi Yoshinóval, aki képes volt rá, hogy elérje, hogy Matsui megint közel legyen egy személyhez. Ketten szinte elválaszthatatlanok voltak; Matsuinak Eiichi az a személy, akire támaszkodni tud. Egy napon megtámadta Yuuji Tsukamoto és a csoportja, és később támadójával szemtől-szembe találja magát, amikor az iskolában csatlakozik az úszóklubhoz. Olyan okokért, amiket maga sem ért, kényszerítettnek érzi magát, hogy felajánlja az egész testét és lelkét a férfinak. Mindazonáltal az ő és Yuuji közti kapcsolat nem talál kedvező fogadtatásra Yoshinónál, aki nemcsak Matsui legjobb barátja, de titkos csodáló is.

Yuuji Tsukamoto: Egy nagy vállalatnak a fiatal örököse és Matsui középiskolájában lévő úszócsapat kapitánya. Az egész élete eddig arról szólt, hogy a körülötte lévő embereknek örömet okozzon, különösen a nagyapjának, kinek magas elvárásai vannak vele szemben mint jövőbeli üzleti örökös. Ő a hal a csapdában; képtelen normális életet élni, képtelen bármit tenni, hogy kikerüljön nagyapja hálójából. Az életében majdnem mindent irányítanak, még az első találkozót közte és a barátai közt is a nagyapja szervezte meg. Amint meglátja Matsuit, Yuuji elhatározza, megszakítja kapcsolatát régi barátaival.

Eiichi Yoshino: Matsui legjobb barátja, aki visszaváltoztatta őt egy visszahúzódó, elszigetelt személyből normális fiúvá. Amikor érzi, hogy a dolgok Matsui körül nem igazak, érzékennyé válik. Amint Yoshino elkezdi érteni, hogy mi folyik Matsui és Yuuji között, a dolgok kicsit bonyolultabbá válnak és megtudjuk, hogy Yoshino egy ideje legjobb barátja iránt rejtett érzelmeket táplált.