Otona Joshi no Anime Time: Kawamo o Suberu Kaze (2011)

Eredeti cím 大人女子のアニメタイム「川面を滑る風」
Angol cím A Wind Skimming the River’s Surface
Egyéb cím(ek) Kawamo wo Suberu Kaze
Besorolás anime, TV special
Hossz 1 rész
Dátum 2011
Ismertető:
„Kanazawában két folyó van, egy keleten és egy nyugaton.
A Sai folyó, amit férfi folyóként, és az Asano, amelyet nő folyóként ismernek.”

 

Történet

A történet kezdetén Noriko 5 év után, immár kisfiával együtt visszatér szülővárosába, Kanazawába. Egykori otthona semmit sem változott, édesapja is ugyanolyan „varázsujjakkal” készíti az édességeket, mint régen. És van még valaki, aki ilyen ujjakkal rendelkezik… ő Hisao, akit Noriko még általános iskolából ismer. Miután mindketten a lány apjának édességboltjában kezdtek dolgozni, Noriko felfigyelt a fiú tehetségére. Majd annál egy kicsit többre is…

Grafika és zene

A grafika nem túl kiemelkedő, de a történethez passzol. Néhol ugyan Hisao nyaka szerintem elég zavaró (túl vastag, túl hosszú), de ne ez alapján ítéljünk meg egy animét, ugyanis néha viszont gyönyörű a megvalósítás, erre legjobb példám a tükörkép a családi fényképen. A zene Kawakami Mine keze munkáját dicséri, és véleményem szerint mindenképpen dicséri, hiszen mindig csodálatos zongora- és csellószó hallatszik a háttérben.

Vélemény

A szél érintette folyó egyáltalán nem tökéletes, de véleményem szerint ilyen mű nem is létezik. Vannak, akik úgy gondolják, túl vontatott, pedig csak arról van szó, hogy Noriko lassan tárja fel nekünk múltját, hiszen nem könnyű visszatekintenie rá. Én nem bántam meg, hogy rászántam 25 percet, amit mellesleg az alkotók tökéletesen kihasználtak. Elsősorban azoknak ajánlom, akik egy valóságos történetre vágynak egy olykor fájdalmas, de mégis gyönyörű érzésről: a szerelemről.

Online részek:
KategóriákO